Regulament pentru locurile de parcare din Petrosani

Primãria municipiului Petrosani vrea sã rezolve problema parcãrilor din localitate. A fost lansat în dezbatere publicã proiectul de hotãrâre privind  aprobarea Regulamentului de atribuire a locurilor de parcare de resedintã si cu platã din  municipiul Petrosani.
Decizia vine ca urmare a solicitãrilor transmise în scris sau în programul de audiente, cãtre administratia locale de cetãtenii proprietari de autoturisme.
“Prin proiectul de hotãrâre prezentat se rezolvã procedural modul de atribuire a parcãrilor de resedintã, instituindu-se un drept de preemptiune pentru proprietarii din imediata vecinãtate a parcãrilor respective, detinãtori ai unui autoturism, ori prin organizarea unei licitatii publice cu strigare pentru asigurarea unei depline transparente, a tratamentului egal si nediscriminatoriu pentru situatia în care numãrul de masini excede numãrul locurilor de parcare.
De asemenea, se  reglementeazã regimul parcãrilor publice cu platã din municipiul Petrosani”, aratã autoritãtile locale de la Petrosani.  Totodatã, proiectul de hotãrâre are ca scop eliberarea arterelor de circulatie auto, a celor pietonale, folosirea eficientã a parcãrilor existente si a celor viitoare, precum si sporirea veniturilor bugetului local.
“Se creeazã, de asemenea, conditiile ca, dupã o zi de muncã, cetãtenii nostri,  proprietari de autoturisme sã poatã parca linistiti în parcarea închiriatã, aflatã în vecinãtatea locuintei”, mai aratã edilii.  Chiria pentru locul de parcare este în cuantum de 10 lei/lunã,  valoare care constituie si punctual de la care vor porni licitatiile publice.
Documentul integral poate fi consultat https://www.primariapetrosani.ro/wp-content/uploads/2019/07/Regulamentul-de-atribuire-a-locurilor-de-parcare-de-resedinta-si-cu-plata-din-municipiul-Petrosani.pdf
Cosmin BACIU