”Războinicii”  din Hunedoara, vizitaţi iarăşi de poliţişti

Patru indivizi sunt în arest preventiv după ce au atacat echipajele de poliţie care efectuau o verificare în baza ordonanţelor militare.
Alţi participanţi la scandalul care a dat tonul unor acţiuni similare şi în ţară, au fost vizaţi de poliţişti. Autorităţile au descins în cartierul hunedorean cu sprijinul mascaţilor din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale, al jandarmilor din cadrul  I.J.J. Hunedoara cât şi al celor din Gruparea Mobilă de Jandarmi Timişoara, care asigură menţinerea ordinii şi liniştii publice pe raza municipiului.
”Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Hunedoara şi cei ai Serviciului de Investigaţii Criminale au desfăşurat o acţiune în cadrul căreia 40 de persoane au fost audiate la sediul Poliţiei, cu privire la implicarea în faptele de natură penală comise pe strada Batiz, în data de 18.04.2020.  Cei 40 de hunedoreni au fost identificaţi în cursul cercetărilor circumscrise unui dosar penal ce vizează comiterea infracţiunilor de ultraj, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”, anunţă IPJ Hunedoara. Totodată, poliţiştii au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.200 lei, pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare în vigoare, faţă de persoane care nu şi-au justificat prezenţa în zona străzii Batiz, cu ocazia incidentelor menţionate. Ancheta este coordonată de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara. Potrivit poliţiştilor, scandalul a pornit de la un bărbat aflat sub influenţa băuturilor alcoolice. Nu a avea asupra sa documentele prevăzute de lege şi, mai mult decât atât, era recalcitrant. În acel moment o parte dintre cei prezenţi în zonă au devenit violenţi la adresa poliţiştilor şi i-au atacat. Echipajele au fost nevoite să folosească armamentul şi au fost trase mai multe focuri de avertisment, însă scandalagii nu s-au supus somaţiilor. Ulterior, echipele sosite în sprijin au restabilit ordinea iar principalii suspecţi au fost ridicaţi direct din locuinţe.
Maximilian GÂNJU