[ Rata de vaccinare crește în rândul dascălilor ]

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a precizat că introducerea pragului de vaccinare pentru deschiderea unităților de învățământ i-a impulsionat pe dascăli în a se vaccina.

Ministrul a fost întrebat în legătură cu pragul de 60% pentru vaccinarea angajaților din școli, condiție pentru desfășurarea predării cu prezență fizică, el a spus că este nevoie de predictibilitate și “consecvență”, “măcar o regulă să o aplicăm o anumită perioadă de timp”.
”Oricum ați văzut că, după ce s-a anunțat acest criteriu, într-o zi-două a crescut destul de semnificativ [vaccinarea în rândul angajaților din școli] și eu cred că pe ziua de vineri, pentru că ziua de vineri va fi cea care va fi avută în vedere pentru săptămâna care urmează, vom avea din nou o creștere în rândul salariaților, a personalului din sistemul de învățământ. Dar noi am vrea să avem această consecvență și măcar o regulă să o aplicăm o anumită perioadă de timp. Nu suntem naivi, nu vrem să fim inconsecvenți legat de necesitatea desfășurării actului pedagogic, am spus acest lucru că trebuie să fim responsabili, dar în același timp e bine ca o măsură [să fie aplicată] măcar o anumită de timp să vedem care sunt efectele produse, după care să analizăm și să discutăm”, a spus ministrul.
În județul Hunedoara, în Sălașu de Sus – incidența este de 2,66 la mia de locuitori, dar rata de vaccinare a angajaților Școlii Gimnaziale este de numai 40%. În aceste condiții, orele se desfășoară online. În Lunca Cernii de Jos incidența 2,46, iar dascălii și
personalul auxiliar s-au vaccinat doar în proporție de 26,67%. Astfel, elevii nu se pot întoarce în bănci pentru că nu sunt întrunite condițiile.
Monika BACIU