„Radiografii – o poveste fotograficã”

Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Judetean Hunedoara si în colaborare cu Asociatia „Aladin” din Deva, organizeazã luni, 11 aprilie 2016, vernisajul expozitiei intitulate „Radiografii – o poveste fotograficã”. Evenimentul va avea loc începând cu ora 12.00, la sediul institutiei situat în Palatul Magna Curia.

Expozitia va cuprinde lucrãri apartinând lui Petrisor Crãciunoiu, Marius Peptan si Horia Trânc, trei cunoscuti fotografi hunedoreni care vor fi prezentati publicului prezent la vernisaj de cãtre Prof. Univ. Dr. Dorel Gãinã de la Universitatea de Artã si Design din Cluj-Napoca. La eveniment va fi prezent si poetul Daniel Dãian, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Potrivit curatorului expozitiei, dr. Cristina Mitar de la Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane din Deva, prin acest demers se propune „o nouã abordare a expozitiilor de artã prin asocierea vizualului cu poeticul, a viziunii fotografice cu imaginarul poeziei. Ne propunem sã unim talente cu manifestãri artistice diferite si aparent incompatibile într-o singurã poveste.