Proteste în rândul angajaților din Educație

A ngajații din Educație
iasă în stradă. Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Sindicatelor Libere din Învățământ anunță organizarea mai multor acțiuni de protest ale organizațiilor județene afiliate, în zilele următoare.
Și în județul Hunedoara, salariați din învățământ vor picheta sediul Prefecturii și este anunțat și un marș de protest. Aceste acțiuni propuse sunt premergătoare organizării unui miting la București și declanșării unei greve generale, care ar urma să aibă loc în luna mai.
Potrivit unui comunicat transmis de Sindicatul Învățământ Preuniversitar (SIP) Hunedoara, în județul Hunedoara acțiunile se vor desfășura după următorul calendar: miercuri, 15 martie, Comisia Paritară de la nivelul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara, vineri, 17 martie sau la o dată ce se va stabili ulterior– Comisia de dialog social de la nivelul Instituției Prefectului Județul Hunedoara, miercuri, 22 martie, pichetarea Instituției Prefectului Județul Hunedoara, iar miercuri, 29 martie, marș de protest pe traseul IȘJ Hunedoara – Prefectura Hunedoara.
“Dezinteresul actualei guvernări privind acordarea majorărilor salariale în sistemul de învățământ conduce la
producerea unui dezechilibru social și îi împinge pe colegii noștri la imposibilitatea asigurării unui trai decent. Suntem astfel determinați să mergem mai departe cu planul acțiunilor sindicale, până la rezolvarea tuturor problemelor cu care salariații din educație se confruntă. Considerăm că motivarea resursei umane din învățământ reprezintă una dintre condițiile esențiale pentru a avea un sistem de educație
performant în România”, se arată
într-un comunicat de presă.
Monika BACIU