Mai multi oameni din Petrosani au tinut sã organizeze în seara de miercuri proteste în Capitala Vãii Jiului. Sunt decisi sã nu mai stea în casã pentru cã si în Petrosani sunt oameni care nu sunt de acord cu modul de actiune al actualului Guvern. Întâlnirea protestatarilor a fost programatã de la ora 20,00 în amfiteatrul de lângã Teatrul Dramatic I.D Sîrbu.
O parte dintre protestatari au mers la primãrie de dimineatã, ca sã facã o cerere, asa încât protestul sã aibã un cadru legal. Nu au primit, însã, aprobarea. „Ne-am decis sã venim aici, pentru cã am înteles cã trebuie sã facem o cerere la primãrie, ca sã nu fim amendati si sã avem si o pazã, în cazul în care este necesar, pentru cã sperãm sã se schimbe ceva. Este o lege care, dupã pãrerea mea, nu are ce sã caute într-un stat”, a spus unul dintre tinerii care a încercat sã ofere un cadru legal protestelor de stradã. Asta, în conditiile în care, în întreaga tarã, oamenii au iesit în stradã, fãrã sã mai cearã acordul autoritãtilor locale, de zile bune. Totusi, în Valea Jiului oamenii au stat în case si reactia unui trecãtor, atunci când a vãzut cã tinerii se organizeazã, a fost vehementã la adresa lor.
Imediat tânãrul a si fost apostrofat de un trecãtor, ce nu agreazã ideea lui. „Care stat? Ce lege? Nu sunt de acord. Pentru cã tinerii ãstia nu cunosc legislatia în vigoare. Stiti de ce se pune aceastã Ordonantã? Ati vãzut ce ne-a trasat UE? Pãi ce cerceteazã justitia noastrã? Ce spun nenorocitii ãstia de la DNA? Ei în loc sã cerceteze delapidãrile de 1 milion de euro, ei cerceteazã pe cele de 3 lei”, a spus revoltat un bãrbat care nu concepe sã fie în stradã, mai ales cã Valea Jiului a votat într-un procent covârsitor cu PSD.
Totusi, sunt multi care sunt de pãrere cã statul ar trebui sã se însãnãtoseascã. „M-am decis sã ies în stradã, cã sunt mamã a 3 copii. Vreau un viitor mai bun, cã sunt sãtulã de coruptie, dupã atâtia amar de ani. Suntem vãzuti afarã din tarã, cã am lucrat 12 ani de zile, ca o adunãturã de oameni care nu stim ce vrem de la viatã”, a spus femeia. Protestatarii s-au organizat pe retelele de socializare sub sloganul: „Când injustitia devine lege, rezistenta devine o datorie”
Diana Mitrache