Corpul de Control al ministrului Dezvoltarii si Turismului a facut un control in Statiunea Parang, pentru a se constata daca alocarile bugetare pentru proiectul de dezvoltare au fost cheltuite corect. Inspectorii au concluzionat ca toti banii alocati se regasesc in lucrari efectuate si au dat „verde” finantarii pe mai departe.

Timp de aproape o saptamana de zile, in masivul Parang, inspectorii Corpului de Control al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT)au verificat amanuntit toate lucrarile efectuate in statiune, in baza proiectului de dezvoltare a domeniului schiabil pentru a se constata daca finantarea ministerului a fost utilizata corect. „Toate lucrarile au fost inspectate, fundatii la TS3, statia de pompe, bazinul de apa de la Casuta din Povesti, partiile amenajate pana acum. Totul a fost verificat amanuntit si au constatat ca toate lucrarile pentru care au fost alocate fonduri se regasesc in teren, sunt realizate. Cel putin la fata locului inspectorii au spus ca nu sunt probleme in Parang si ca vor continua sa finanteze proiectul”, spun surse din cadrul comisiei de control. De la inceputul acestui an au fost alocate 70 de miliarde de lei vechi pentru continuarea lucrarilor la proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil derulat in Statiunea Turistica Parang.

 

Proiectul merge mai departe

Dat fiind faptul ca nu au fost descoperite probleme in cheltuirea banilor alocati de MDRT pentru acest proiect, Primaria Petrosani trebuie sa primeasca o alta transa de bani aferenta trimestrului III. Cu fondurile aferente trimestrului doi, adica 20 de miliarde de lei vechi, s-au finantat lucrarile la instalatia de zapada artificiala, la partiile 2A, 2B, 2C si 2E pana la statia intermediara a telescaunului TS3 si la bazinul de apa din zona Casutei din Povesti.

Potrivit primarului municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi, pana la inceperea noului sezon turistic de iarna din acest an, in Parang ar putea sa intre in folosinta telescaunul TS 3, ceea ce ar insemna ca vor fi gata si partiile deservite de acesta. In luna mai, imediat dupa primirea finantarii aferente trimestrului II, primarul Iacob Ridzi estima ca „pana la sfarsitul anului, odata cu finalizarea acestor lucrari, vom avea realizat circa 15-20 % din intregul proiect de dezvoltare a infrastructurii in turism. Proiectul merge mai departe si am convingerea ca el va fi sustinut si de noul Guvern”.

In Parang, la finalul proiectului ar trebui sa fie cel mai mare domeniu schiabil din Europa de Sud-Est, care se va intinde pe o suprafata de 150 hectare si va avea 17 partii. De asemenea, pentru acces, intre Petrosani si statiunea montana Parang va fi amenajata si o telegondola.

Maximilian Ganju