Proiecte pentru energia verde la primăriile din Valea Jiului

M ai multe primării din Valea Jiului au primit cereri de la firme care vor să construiască la noi, în Valea Jiului, parcuri fotovoltaice. Pentru asta, cer terenuri și au nevoie de sprijin, pentru ca această energie să poată fi produsă și aici.

„Pot să vă confirm că, așa cum am mai zis, după primul pas, care a fost Renew Acad, cu partea de reconversie profesională și o pregătire a viitorului forței de muncă, urmează alți pași. Adică, industria energetică a regenerabilelor începe să pătrundă în Valea Jiului. Și, pot să vă spun că sunt discuții la mai multe primării din Valea Jiului, pentru a dezvolta ferme fotovoltaice aici. Sunt la stadiul de discuție, dar intențiile sunt ferme”, a spus Michael Melczer, consultant.
O companie din Germania a devenit interesată de terenul pe care minerii de la Petrila depuneau sterilul din mină. Sunt 25 de hectare de teren pe care se va construi, discuțiile fiind acum purtate cu cei de la Societatea de Închideri de Mine din Valea Jiului. Societatea are deja aprobarea în Consiliul de Administrație pentru această investiție, iar AGA a fost deja înștiințată. Nu mai este decât un singur pas, iar terenul va putea fi predat investitorilor. Iar la fel sunt posibile astfel de investiții în mai multe orașe.
Diana Mitrache