Proiect unic ce va ajuta competitiile sportive din România

 

A fost realizat primul proiect ce ajutã organizatorii de competitii sportive sã-si pregãteascã si sã-si administreze mai usor evenimentele în viitor.

Uitã de problemele organizatorice datorate numãrului mare de cluburi si de participanti la competitii sporitve si testeazã proiectul „Ultra Orienteering”! Proiectul open-source, numit „Ultra Orienteering”, este realizat de „Asociatia Drumetii Montane”, prin voluntarii Alexandru Cãnãvoiu si Petronel Postolache, care au arãtat cã se poate face acel CEVA despre care toti vorbim cã trebuie fãcut, dar niciodatã nu întreprindem pasul urmãtor: sã oferim ceva fãrã a cere ceva în schimb.

Proiectul este compus din mai multe software-uri si instructiuni referitoare la realizarea statiilor pentru înregistrat timpii participantilor între anumite puncte de control. Se pot organiza competitii sportive într-o singurã zi sau pe mai multe zile, organizate mai bine si mult mai interactive, fiindcã se calculeazã timpii participantilor la secundã, instant, si se afiseazã clasamentele imediat.

Proiectul îti oferã posibilitatea sã îl modifici software-urile si statiile (punctele de control) care sunt programabile (codul sursã pentru fiecare post se poate descãrca si modifica dupã necesitate) si, chiar mai mult, se poate adãuga si o mini-imprimantã pentru ca la finalul traseului fiecare participant sã se primeascã un raport cu traseul lui si timpii intermediari. Proiectul „Ultra Orienteering” a fost testat pentru prima data la Festivitatea de Premiere a Campionatului National de Turism Sportiv “Stafeta Muntilor” 2015, iar cei care l-au testat au fost impresionati, asa încât anul acesta proiectul va fi folosit la proba de Orientare a acestei competitii nationale. Dacã esti pasionat de naturã si doresti sã evadezi din oras, te invitãm alãturi de noi la cele sapte evenimente din 2017.  Detalii despre campionat pe www.stafetamuntilor.ro. Invitatiile pentru fiecare eveniment în parte sunt publicate cu minim o lunã înainte de data evenimentului. Pânã atunci, fie cã esti entitate non-profit, companie sau (de ce nu?) persoanã fizicã, te invitãm sã afli mai multe despre proiectul „Ultra Orienteering” accesând pagina proiectului www.ultra-orienteering.drumetiimontane.ro . Asociatia Drumetii Montane a plecat la drum lung cu încrederea cã va reusi sã-i educe pe cei de lângã ei într-un spirit verde si cu dorinta de a face cât mai multe actiuni pentru a proteja natura!