Proiect european pentru eliminarea birocratiei

 

Nu mai putin de 2,7 milioane de lei va primi administratia de la Petrosani, pentru a informatiza un sistem ce va gestiona relatiile cu publicul.  Cei din acest oras al Vãii Jiului nu vor mai fi nevoiti sã umble de la un ghiseu la altul, atunci când au nevoie de un act, iar totul se va face electronic. Primarul Tiberiu Iacob Ridzi ne explicã:
„Am semnat un contract de finantare pe POCA (Programul Operational Capacitate Administrativã). Este vorba despre eficientizarea procedurilor administrative prin simplificare la Primãria Municipiului Petrosani. Asta reprezintã o informatizare totalã a  ceea ce înseamnã legãtura cu publicul si transparenta primãriei”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
De altfel, se pierd minute bune pe la ghisee si, cine a avut nevoie de vreo hârtie stie, proiectul finantat acum fiind sansa celor ce  au acces facil la o platformã de internet. Si totul va fi pus la punct, asa încât sã fie eliminat total drumul pe la ghiseele primãriei.
„În urma implementãrii se va oferi o  alternativã la modul clasic de livrare a serviciilor gestionate, prin preluarea documentelor în format electronic, transmiterea rãspunsurilor, tot în format electronic, cum ar fi: programarea la eliberarea actelor de identitate, a actelor de cãsãtorie, pentru construirea, vânzarea, cumpãrarea unui imobil, obligatii fiscale cãtre bugetul local, etc… Toate vor fi informatizate si lumea  nu va mai trebui sã vinã sã batã la usi, ca sã le obtinã”, mai afirmã edilul din Petrosani.
Sunt aproape 700 de mii de euro, bani ce vor simplifica si munca  functionarilor publici, pentru cã se eliminã contactul direct cu beneficiarul, ceea ce eliminã inclusiv aglomeratia din primãrie.
Diana Mitrache

Advertisements