Progres fizic de 50% în ceea ce privește stadiul lucrărilor la Stația Zănoaga

Lucrările de reabilitare a Stației de Tratare a Apei de la Zănoaga sunt în desfășurare. Chiar dacă au existat momente în care
constructorul a întâmpinat dificultăți, acum lucrările se desfășoară conform graficelor.
”La Zănoaga avem un progres fizic de aproximativ 50%. Se lucrează chiar dacă sunt dificultăți în ceea ce privește funcționarea stației, nimeni nu a avut de suferit din cauza acestor lucrări. Necesarul de apă pe partea de Aeroport este asigurat de Stațiile Taia și Jieț. Odată cu finalizarea lucrărilor pe rețelele de apă de pe municipiul Petroșani și de pe orașul Petrila, în cursul lunii se face recepția și la stația Taia iar aportul de apă ne asigură minimul necesar la Stația Zănoaga. Chiar dacă se fac manevre noaptea sau în weekend, toți oamenii trebuie să aibă apă. Din cauze organizatorice constructorul a avut mici întârzieri, sunt anumite obiective care sunt deja date în funcțiune dar noi spunem că lucrarea este finalizată atunci când funcționează toate treptele de tratare. Având în vedere că sunt trepte de tratare care nu sunt funcționale nu ne putem permite să mergem la turbidități foarte mari lucru care ne obligă să oprim stația. Necesarul de apă pentru partea de Aeroport este asigurat de către stațiile Taia și Jieț. În scurt timp se v-a finaliza și aducțiunea de la Vulcan până la Zănoaga și acest lucru înseamnă că ne v-a pune în siguranță stația și implicit vom putea aduce apă de la Valea de Pești și invers dacă se întâmplă ceva cu lacul, cum a mai fost cazul”, a declarat Cristian Ionică directorul general al SC ApaServ Valea Jiului.
În prezent mai multe stații de tratare din cadrul operatorului de apă și canalizare din Valea Jiului au fost reabilitate iar acest lucru a adus o îmbunătățire a serviciilor.
Monika BACIU