Profesorul Cornel Lungan sanctionat, asteaptã Valentin Stoica

Fostul viceprimar al municipiului Lupeni, acum profesor de matematicã, va lua mai putini bani timp de 4 luni. Consiliul de administratie al scolii, în urma unei analize atente a conduitei cadrului didactic la orele de curs, a decis sã îl sanctioneze.

Potrivit inspectorului scolar general Marta Mate, lui Cornel Lungan i-a fost diminuat cu 15% salariul pe urmãtoarele 4 luni. Totul, dupã ce a lovit la ora de matematicã un elev, iar pãrintii acestuia au depus plângere inclusiv la Politia municipiului Lupeni, cazul fiind în cercetare.În schimb, în situatia profesorului Valentin Stoica, inspectorii scolari încã analizeazã conduita acestuia la ore. Motivul este legat de ora de istorie la care a predat o lectie fãcând trimitere la cazul fostului deputat Monica Iacob Ridzi, iar elevele care au transmis live pe facebook au fost sanctionate. „Conform hotãrârii Consiliului de Administratie, aceste eleve au fost mutate disciplinar la o clasã paralelã. Ele, de luni 3 aprilie, au termen 5 zile în care pot depune o contestatie. Dupã cele 5 zile intrã în procedura de a da diferente, pentru cã s-au mutat de la o specialitate la alta. Este doar o clasã paralelã si nu una inferioarã.

Nota la purtare se stabileste  în Consiliul profesorilor clasei, la sfârsitul semestrului. Bineînteles, orice sanctiune este însotitã si de scãderea notei la purtare”, a declarat Camelia Paraschiv, director la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida Petrosani. Nimeni în acest liceu nu mai poate folosi la orã telefoanele mobile, mãsura fiind luatã în urma incidentului care s-a petrecut la ora de istorie.

„Am stabilit, prin Consiliul de Administratie, o mãsurã în care toti elevii, în momentul în care intrã în sãlile de clasã, sã îsi punã telefoanele într-o cutie si, la sfârsitul orelor, si le recupereazã”, a conchis Camelia Paraschiv. Valentin Stoica, profesorul de istorie, este atent monitorizat de inspectorul de specialitate din cadrul ISJ Hunedoara si urmeazã ca toti elevii la care acesta predã sã fie chestionati, pentru a stabili cu exactitate sanctiunea cadrului didactic.

Diana Mitrache

5 comentarii la „Profesorul Cornel Lungan sanctionat, asteaptã Valentin Stoica

 • 3 aprilie 2017 la 19:35
  Permalink

  profesorul stoica nu a gresit cu nimic a spus niste lucruri adevarate oare daca spunea ca famiglia ritzi e cea mai frumoasa si mai desteapta se mai cerea sanctionarea lui?

 • 3 aprilie 2017 la 21:21
  Permalink

  le dau chestionare elevilor sau sunt chestionati de genul interogati? exact ca pe vremea Securitatii. Ciocu mic daca vrei sa-ti fie bine. Comunismul e in floare in Vale.

 • 4 aprilie 2017 la 06:52
  Permalink

  Comunismul a murit, dar spiritul a ramas in tara.
  Inspectori ,nu mai actionati la comanda politicului, profesorul Stoica nu a gresit cu nimic, a spus ceea ce exista, ceea ce este.
  JOS LABELE JEGOASE sau poate vreti sa ne vedem la primarie .
  Cu toti.

 • 4 aprilie 2017 la 11:00
  Permalink

  in liceele din valea jiului se iau masuri timpite de exemplu directorul de la liceul mihai eminescu din petrosani fantele tomnatic lautaru a interzis elevilor sa mearga la baie in timpul orelor in conditiile in care grupurile sanitare din liceu sunt infecte si insuficiente pentru numarul de elevi….ba diliule esti nebun faci program si la necesitatile fiziologice asta e un abuz mai mare decit povestea nevinovata a lui stoica cu madam ritzi…..care da a furat si acum e la beci,care da s a dat bolnava sa scape de beci…..toata lumea stie asta

 • 6 aprilie 2017 la 16:10
  Permalink

  lautaru e putin bulversat se trateaza cu YCE dar asta nu insemna ca elevii sa fie tratati ca niste animale tinuti la poarta ingraditi cu sirma ghimpata si siliti sa si faca nevoile doar cind vrea lautaru pai nu va e rusine oare inspectoratul ce pazeste?

Comentariile sunt închise.