Profesori universitari din toatã lumea sustin lucrãri la Petrosani

 

Sute de lucrãri vor fi prezentate în acest weekend la Petrosani, la Universitatea de aici, de lectori si profesori universitari din toatã lumea.  Vin cercetãtori de pe mai toate continentele, la SIMPRO 2018, editia a VIII-a, în organizarea specialistilor de la Universitatea din Petrosani si a INSEMEX, sesiunea fiind structuratã pe 9 sectiuni. Sunt nu mai putin de 218 lucrãri ce vor fi expuse. Jumãtate dintre ele vor fi apoi publicate  în revistele de specialitate ale lumii.
„Simpozionul este plasat sub tema genericã „Provocãri si oportunitãti pentru dezvoltare  durabilã, prin calitate si inovare în inginerie si managementul cercetãrii”. Este vorba despre lucrãri ale colegilor nostri din: Belgia, Franta, Italia, Israel, SUA, Georgia, Rusia, Ucraina, Polonia, Marea Britanie, Malaezia, Indonezia, Republica Moldova, Cehia si multi cercetãtori si universitari care au rãspuns invitatiei noastre si ca urmare a faptului cã si la aceastã editie, pentru a II-a oarã, 100 de lucrãri din cele care  vor fi sustinute vineri, vor fi selectate si trimise spre publicare la Revista Calitatea – acces la succes, editatã de Societatea Românã de Asigurare a Calitãtii, care este indexatã în baze de date ce intereseazã orice coleg, indiferent de meridianul pe care se aflã”, a spus prof univ dr habil Roland Moraru, Prorector al Universitãtii din Petrosani.
Nu sunt oaspeti doar de peste hotare, ci si de la noi, iar cei care vin aici sunt tot mai multi de la o editie la alta. Este o oportunitate pentru toti de a-si deschide orizonturile si de a fi mereu în pas cu ceea ce este nou, cu inovatiile în domeniu si de a fi competitivi.
„La aceastã editie, vor participa, si cu lucrãri, dar si efectiv, mult mai multi colegi din tarã. Practic, sunt reprezentate, pe de o parte, toate universitãtile mari, începând cu Universitatea Politehnicã Bucuresti, Babes Bolyai, Politehnica Timisoara, Universitatea de Vest Timisoara, USAMV Timisoara, USAMV Cluj, Lucian Blaga Sibiu, Academia Fortelor Terestre de la Sibiu, Gheorghe Asachi din Iasi, dar  si universitãtile Dunãrea de Jos din Galati, din Pitesti, din Târgoviste, care pânã acum nu au venit  la acest simpozion, ceea ce furniza o posibilitate realã pentru toti colegii nostri de a extinde si la nivelul departamentelor si diviziilor, relatiile de colaborare”, a mai ad[ugat  organizatorul simpozionului,  prorectorul Roland Moraru.
SIMPRO 2018 este editia din Anul Centenar si tocmai de aceea, oaspetii din lume vor ajunge sã cunoascã România, în vatra în care a luat nastere, pentru cã vor ajunge la Alba Iulia, la finele acestei sãptãmâni.
Diana Mitrache

Advertisements