Pentru cã au produse pe care le obtin în propriile gospodãrii si cumpãrãtorii ar trebui sã stie asta, administratia pietelor din Petrosani a împãrtit, pe sectoare, vânzãtorii. Asa se face cã, trei dintre sectoare au fost amenajate special pentru acesti producãtori particulari, iar departajarea ar trebui sã o cunoascã mai ales cumpãrãtorii.
„Am avut si niste controale din partea Directiei Agricole, iar, conform Legii 145, cea a pietelor, a trebuit sã facem separarea producãtorilor de agentii economici. În acest sens, am amenajat un nou sector, unde pe 3 rânduri sunt toti cei care detin certificate si atestate de producãtori”, a declarat Sorin Cretu, administratorul pietei agroalimentare din Petrosani. Teoretic, numãrul producãtorilor atestati este mare, practic, însã, putini sunt cultivatori autentici, însã, legea este permisivã si în piatã sectorul producãtorilor este unul generos. „Pot sã spun cã, din totalul meselor ocupate la ora actualã, aproape 60% sunt producãtori cu certificate. Acum, cei cu certificate de producãtori se împart si ei în douã categorii, dar asta o pot depista organele de ordine”, a completat seful pietei.Totusi, în piata din Petrosani existã si producãtori autentici, fie cã vorbim de cultivatori de legume, fructe, ori chiar dintre cei care vând produse animaliere si lactate, iar diferentierea între spatiile de vânzare îi face vizibili.
Diana Mitrache