Universitatea din Petroşani a ales echipa completă a celor ce conduc acum facultăţile şi, aşa cum spune rectorul, urmează doar o reorganizare a unor departamente, rămase cu posturi vacantate.
Potrivit celor de la Universitatea din Petroşani, de luni, prin vot on-line au fost desemnaţi prodecanii, iar fiecare dintre cele 3 facultăţi are, din această săptămână, are echipa de conducere completă.
„Au fost aleşi şi validaţi prodecanii celor 3 facultăţi, după cum urmează: La Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică, prodecani sunt conf.univ.dr.ing. Iosif Dumitrescu şi pe domnul conf univ dr ing Dragoş Păsculescu. La Facultatea de Mine, îi avem pe conf univ dr ing Ciprian Danciu şi şef lucrări dr ing Diana Marchiş. La Facultatea de Ştiinţe, prodecani sunt doamna conf univ dr ec Mirela Monea şi lector dr Robert Prodanciuc”, a precizat prof univ dr habil Sorin Radu, rector al Universităţii din Petroşani.
De precizat că acum, când echipele sunt complete, va mai fi nevoie de o reorganizarea diverselor departamente care au rămas cu posturile vacantate, după ce profesorii ce ocupă acum funcţii de conducere, au plecat din vechile posturi. „Dorim să mai lucrăm puţin la organigramă, pentru că o parte dintre directorii de departamente şi centre au primit alte însărcinări şi ei trebuie înlocuiţi. Aici mă refer, ca exemplu, la domnul conferenţiar Păsculescu, care era director Centrul de Cercetare, domnul conferenţiar Praporgescu a fost director al Departamentului de Cercetare, domnul profesor Petrilean, care acum e prorector, a fost directorul Centrului de Relaţii Internaţionale şi toţi aceştia trebuie înlocuiţi, iar noi ne gândim acum şi la o eficientizare a acestor centre şi departamente, care nu sunt profesionale, spre exemplu, iar cu aceste modificări vom încheia tot ceea ce înseamnă alegeri”, a mai adăugat Rectorul Universităţii.
Universitatea din Petroşani şi-a desemnat rectorul încă din 25 februarie, iar acum echipa managerială este completă. Şcoala superioară de la Petroşani are trei facultăţi şi actuala componenţă a conducerii se arată optimistă cu privire la aceste aspecte ce ţin de organizarea pe viitor a şcolii. Sute de studenţi din ţară şi nu numai iau parte la cursurile organizate aici, iar la masterat se înscriu foarte mulţi străini, atraşi de oferta educaţională, dar şi de facilităţile de aici, inclusiv de preţurile de la noi, ori de condiţiile de cazare şi masă.
Diana Mitrache