Procesul termocentralei Paroseni amânat pentru luna octombrie

Instanta de la Petrosani a amânat dosarul în care se judecã anularea procesului verbal al Gãrzii de Mediu privind sistarea activitãtii termocentralei Paroseni.

Garda de Mediu a dispus anul trecut suspendarea activiãtii termocentralei pentru neconformarea la cerintele de mediu. Noul termen de judecatã a fost stabilit de instanta de la Petrosani pentru data de 26 octombrie 2016. Garda de Mediu a dispus sistarea activitãtii pe motiv cã cele douã nu se conformeazã la cerintele de mediu.

“Probabil cã procesele cu Garda de Mediu se vor finaliza si la acel moment vom avea o problemã, dar pânã la acel moment noi, împreunã cu Ministerul Energiei, administrator special, administrator judiciar, conducerea CEH si Ministerul Mediului încercãm sã solutionãm, sã demonstrãm cã vrem sã functionãm în conditii legale de mediu, ne va trebui o derogare, care se poate acorda de Ministerul Mediului”, a declarat Bogdan Stãnescu, administratorul special al CEH.

Si la termocentrala de la Mintia sunt necesare lucrãri de investitii pentru ca aceasta sã se conformeze la cerintele de mediu, însã acestea ar putea avea loc abia dupã o divizare a Complexului Energetic Hunedoara.

Monika BAICU

Un comentariu la „Procesul termocentralei Paroseni amânat pentru luna octombrie

  • 30 septembrie 2016 la 09:27
    Permalink

    de ce se tot amana de parca nu s-ar stii ca nu au voie sa functioneze

Comentariile sunt închise.