Problema apei în Parâng s-a rezolvat

Inspectie în Parâng, la sfârsitul sãptãmânii trecute. Reprezentantii Apelor Române au venit de la Craiova pentru a vedea care este situatia în privinta apei din statiune, iar dupã câteva ceasuri de discutie, s-a ajuns la o solutie de moment.

Dupã nenumãrate reclamatii, sesizãri si vorbe grele, în sfârsit, cabanierii din Parâng si inclusiv Clubul Scolar Sportiv, au apã. Inspectorii de la Apele Române de la Craiova, au venit special pentru  a vedea despre ce este vorba la fata locului, în statiune. În prima fazã s-au verificat conductele aduse în discutie, cele bune si cele care se presupunea a fi ilegale.

Astfel, dupã ce s-a ajuns la un consens cu cei de la Clubul Scolar Sportiv,  acolo a fost montat un apometru, iar institutia, pentru ca este una din cele douã avizate din Parâng, va da mai departe apa dacã este cazul. “La reclamatia ANEFS-ului am urcat în Parângul Mic si am constatat cã erau pierderi de apã pe conducta de alimentare a ANEFS-ului. A fost tãiat un by-pass care era ilegal bransat la conducta de alimentare cu apã. În momentul de fatã, cei autorizati de Apele Române, au apã ”, a declarat Iulian Stanca, sef Birou Inspectie Teritorialã – Apa Jiu Craiova

Însã, chiar dacã acum si ceilalti cabanieri din Parâng au apã, ei sunt avertizati de reprezentantii Apelor Române cã au la dispozitie nu mai mult de 90 de zile pentru a-si pune la punct documentele si a intra în legalitate. În caz contrat, ei vor rãmâne din nou fãrã apã, iar asta pe bunã dreptate.

Luiza Andronache