Primarul si viceprimarul de la Uricani vor sã plece în America

Consiliul Local al Orasului Uricani a aprobat în luna Mai un proiect de hotãrâre prin care s-a aprobat alocarea sumei de 2000 de euro si 2000 de dolari pentru plecarea în America a primarului Dãnut Buhãescu si a viceprimarului Corneliu Braia. 

Conform edilului sef, aceste sume vor fi necesare pentru achitarea transportului cu avionul din România pânã în Statele Unite ale Americii si înapoi, dar si pentru cazarea celor doi pe parcursul vizitei care va dura în jur de 10 zile. De fapt, intentia deplasãrii peste Ocean vine la invitatia Revistei Române pentru Administratie Publicã Localã din România, în colaborare cu alte administratii din mai multe state ale Americii, unde edilii nostrii sunt poftiti sã ia parte la un schimb de experientã româno-american. Totusi, rãmâne însã de vãzut si dacã cei doi edili uricãneni vor primi viza pentru America sau dacã organizatorii îi vor selecta pentru aceastã vizitã, pentru cã în acest program sunt înscrise mai multe primãrii din tarã. “Facem exact cum au fãcut colegii nostrii din Vale în anii trecuti, când au plecat în schimb de experientã prin China sau America. Noi nici în mandatul trecut nu am fost în niciun astfel de schimb de experientã si am zis ca anul acesta sã nu rãmânem în urmã, sã vedem si noi cum fac administratie cei de acolo. Dar, rãmâne sã vedem  dacã primim vizã si dacã suntem selectati, pentru cã sunt putine locuri fatã de câte administratii si-ar dori sã participe”, a declarat Dãnut Buhãescu, primarul Orasului Uricani.  Tot conform edilului, celelalte cheltuieli precum si deplasãrile interne cu avionul în America, dintr-un stat în altul, vreo 6 la numãr, vor fi suportate de organizatori si pentru fiecare zi se va face câte un raport cu activitãtile intreprinse.

Si consilierii pleacã la instruire5-1

Tot în cadrul aceluiasi proiect de hotãrâre s-a mai aprobat si deplsarea unui numãr de 8 consilieri într-o statiune,  Bãile 1 Mai, unde alesii locali vor urma niste cursuri de pregãtire în domeniul administratiei publice.

Deplasarea în America a bãgat zâzanie între Resmeritã si Lungu

Cât priveste deplasarea în America, în urmã cu aproape douã luni, pe marginea acestea, la primãria Lupeni s-a stârnit un adevãrat scandal, dupã ce si primarul Cornel Resmeritã si-ar fi manifestat intentia de a pleca peste Ocean. Vizat atunci ca favorit de a-l însoti pe edil ar fi fost city managerul Gabriel Lungu, care însã a infirmat faptul cã ar vrea sã plece. Întrebat atunci despre aceastã plecare, primarul Resmeritã a declarat cã nu are nicio intentie sã facã acest lucru pe banii primãriei, ci cã “ poate va merge pe banii lui”.

Vulcan în Dubai, Petrila în Egipt

Tot vizavi de plecãri ale alesilor locali în strãinãtate pe bani publici, reamintim faptul cã anul trecut, o delegatie de la Vulcan a plecat în Dubai. Si, ca o reîntoarce în timp, ne amintim cã în urmã cu câtiva ani, la fel, o delegatie formatã din functionari publici si consilieri locali de la Petrila, a petrecut de vis într-un resort SPA din Egipt.

Luiza Andronache