Primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi atrage atentia asupra lipsei constructorilor

Proiecte în valoare de zeci de milioane de lei sunt puse sub semnul întrebãrii din cauza birocratiei.
Mai multe blocuri din Petrosani au fost cuprinse într-un amplu proiect de modernizare.  Banii vin de la  Uniunea Europeanã, însã municipalitatea de la Petrosani nu gãseste  constructori.
De douã ori s-au reluat procedurile, însã în zadar. Firmele de profil nu sunt interesate de aceste proiecte din cauza faptului cã documentatiile au fost întocmite în urmã cu 5 ani, iar de atunci preturile s-au modificat.
“Nu se gãsesc  constructori pentru cã sumele pentru  anveloparea acestor blocuri sunt la nivelul  anului 2015. Vom vedea. Am fãcut toate procedurile, iar dacã nu gãsim nici acum urmeazã sã cerem acceptul ADRVEST sã putem sã suplimentãm sumele astfel încât sã avem si constructori”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.  În cel mai negru  scenariu existã riscul pierderii finantãrii, însã primarul sustine cã nu se va ajunge aici. Sumele pentru proiecte ar putea fi majorare, cu acordul ADRVEST.
”Dacã nu vom reusi sã suplimentãm sumele, atunci probabil cã va  trebui sã reluãm toate  procedurile pe exercitiul financiar 2021 – 2027 ”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.  Contractele de finantare pentru  reabilitarea blocurilor au fost semnate anul trecut.
Cosmin BACIU