PRIMARIA MUNICIPIULUI VULCAN – Comunicat de presã / Cabanele particulare din Pasul Vulcan vor avea curent în cel mai scurt timp posibil de la statia de telegondolã

Având în vedere faptul cã, în spatiul public au apãrut anumite informatii referitoare la solutionarea problemelor legate de alimentarea cu energie electricã a cabanelor particulare din Pasul Vîlcan, exprimate de presedintele Asociatiei ”Pasul Vîlcan”, dl. Alexandru Kantor, pentru a clarifica situatia, Primãria municipiului Vulcan face urmãtoarele precizãri: Reprezentantii Autoritãtilor Locale si-au exprimat întreaga disponibilitate în vederea identificãrii solutiilor tehnice si juridice prin care cabanele particulare din Pasul Vîlcan sã poatã fi racordate la reteaua de energie electricã a statiei de telegondolã aflatã în administrarea Primãriei municipiului Vulcan. ”În acest sens, pentru cã am lucrat o perioadã în cadrul Enel, am luat legãtura cu cei de acolo, pentru a vedea care sunt solutiile legale ce trebuiesc îndeplinite. S-au desprins initial douã idei: fie ca proprietarii de cabane sã se racordeze, dar sã pãteascã direct cãtre Enel, fie sã devinã subcontractori ai Primãriei si sã achite la noi consumul de energie. În urma discutiilor pe care le-am avut cu cei de la Enel s-a desprins a doua solutie ca fiind singura formã legalã de a rezolva aceastã problemã” , explicã viceprimarul municipiului Vulcan, Cristian Merisanu.

Acesta precizeazã cã nemultumirile exprimate de Alexandru Kantor cu privire la întârzieri legate de rezolvarea acestui proiect sunt nefondate, având în vedere cã Primãria Vulcan a solicitat, dar nu a primit încã de la Deva, avizele necesare. Viceprimarul Vulcanului spune însã cã acestea vor veni în zilele imediat urmãtoare, iar noul Consiliu local va lua în calcul adoptarea unei Hotãrâri de Consiliu local, în sedinta ordinarã de la finalul lunii iunie. În plus, lucrurile nu sunt deloc întârziate pentru cã, oricum, si cei de la Asociatia Pasul Vîlcan trebuie sã execute, la rândul lor, lucrãrile de infrastructurã necesare pentru bransarea la energie (sãparea de santuri, tragerea cablului etc.) care necesitã si ele, în mod evident, o perioadã de timp.”Afirmatiile cã acest proiect ar fi putut fi discutat deja în sedinta din luna mai nu sunt corecte, pentru cã în Consiliu nu se poate lua nici o decizie dacã nu existã toate avizele si documentele legale necesare”, spune Cristian Merisanu.

Autoritãtile de la Vulcan dau asigurãri cã, asa cum s-a întâmplat si cu alte proiecte menite sã vinã în sprijinul cetãetnilor, si aceastã problemã va fi solutionatã în cel mai scurt timp posibil.

Primaria municipiului Vulcan