Primãria Deva achitã datoria CEH pentru ca devenii sã aibã cãldurã

Primãria Deva a achitat datoria pe care Complexul Energetic Hunedoara o avea la CFR Marfã. Mãsura vine pentru ca devenii sã nu rãmânã fãrã apã caldã si cãldurã în prag de iarnã.
Primãria Municipiului Deva a achitat suma de 106.227, 96 lei cãtre SNTFM CFR Marfã. Banii reprezintã cesiunea de creantã intervenitã între Complexul Energetic Hunedoara si Sucursala Banat Oltenia Centrul Zonal Marfã Timisoara. Termocentrala Mintia furnizeazã apã caldã si cãldurã pentru peste 4000 de locuinte din municipiul Deva, pentru scolile si grãdinitele din Deva, Spitalul Judetean de Urgentã Hunedoara si aproximativ 300 de agenti economici din oras. Din cauza datoriilor pe care CEH le are cãtre CFR Marfã, cei din urmã au decis sã nu mai transporte cãrbunele din Valea Jiului cãtre termocentrala Mintia.
Cosmin BACIU

Advertisements

Un comentariu la „Primãria Deva achitã datoria CEH pentru ca devenii sã aibã cãldurã

  • 21 noiembrie 2019 la 14:55
    Permalink

    Bine ca va dati toti toata silinta ca devenii sa nu aibe probleme cu caldura in timp ce in Petrosani va doare undeva.De ce nu le spuneti si devenilor sa isi caute metode alternative de incalzire? aici de unde se extrage carbunele nu se poate oferi caldura.Nu mai vorbiti nimic de termoficare,poate uita lumea de frig in Petrosani.

Comentariile sunt închise.