Preț uriaș la energia pe cărbune. [ Ce a făcut CEH? ]

P rețul energiei a fost unul record, pentru că, niciodată până acum nu a trecut de 1.000 de lei pentru un MegaWatt. Dar, spun cei de la Complexul Energetic Hunedoara, Paroșeniul a putut livra în sistem energie și a vândut.
Minerii și
energeticienii din Valea Jiului au noroc cu prețul mare la energie. Au vândut energie așa încât să poată achita salariile, chiar dacă funcționează foarte puțin în aceste zile, din lipsa cărbunelui. „Reușim să fim cu salariile la zi și cu plățile tot la zi. Ne ajută și prețul mare care este acum pe energie și așa avem și venituri mai mari la companie. Din punct de vedere al extracției de cărbune, reușim, însă, să funcționăm tot 3 zile la Paroșani, dar avem perspective să creștem producția în perioada următoare”, a spus Cristian Roșu,
administrator special la Complexul Energetic Hunedoara. Prețul energiei pe piața zilei următoare, însă, a atins acum un record uriaș.
„În momentul de față, mai exact miercuri, prețul era de aproape 1.100 de lei pe un Megawatt. A fost, însă, și 1.200 de lei într-una dintre zilele trecute, prețul la energie”, a mai spus Cristian Roșu.
Administratorii de la CEH așteaptă, însă, instalarea noului guvern la București, pentru că ar urma să fie aprobată o ordonanță de urgență ce ar permite subvenționarea activității la minele aflate în program de închidere. Iar asta ar urma să ajute mult funcționarea Complexului Energetic Hunedoara.
Diana Mitrache