Abatoarele temporare urmează să devină funcționale, iar piețele se pregătesc pentru târgurile de miei. În aceste zile se lucrează la amenajarea spațiilor în care fi tăiați mieii, dar și a locurilor unde se vor vinde.
Inspectorii sanitari veterinari sunt în alertă, iar la piață se fac primele pregătiri pentru spațiile în care mieii vor ajunge să fie sacrificați și, mai apoi, vânduți.
La Petroșani, sunt acum vopsite tarabele unde se vor comercializa mieii, în timp ce abatorul din spatele pieței ar urma să fie acreditat de DSVSA.
Sacrificarea mieilor destinați comercializării în unități de vânzare cu amănuntul se va face numai în abatoarele autorizate sanitar veterinar, iar cei destinați pentru consum familial excepțional în spații amenajate temporar numai pentru perioada 9-19 aprilie 2025.
De săptămâna viitoare, în piețe vor ajunge și comercianții cu miei, iar sacrificarea lor se va face doar în abatorul acreditat temporar.
Diana Mitrache