Prefectii politici „zboarã” din functii

„Sã nu fim ipocriti” este remarca premierului Dacian Ciolos la politizarea excesivã a institutiilor publice. Premierul României spune cã în perioada urmãtoare vor fi schimbati din functii si alti prefecti fie pentru cã acestia nu au avut performate, fie cã nu au fost echidistanti din punct de vedere politic. Ciolos sustine cã toti prefecti, directorii de deconcentrate sau directorii de institutii publice au fost numiti pe criterii politice.
“Toti prefectii pe care i-am mostenit au fost numiti temporar cu sustinere politicã fiind membri de partid sau simpatizanti de partid. El a fost sustinut de un partid sau altul pentru cã altfel nu ar fi fost numit prefect. Marea majoritate a celor care au ocupat în ultimii ani functii de conducere în deconcentrate sau în administratia publicã, functii de directori, de directori generali, majoritatea au ocupat aceste functii tot pentru cã au avut sustinere politicã. Sã nu fim ipocriti, este o realitate”, a spus premierul României, Dacian Ciolos.
Parlamentarii împreunã cu Guvernul trebuie sã decidã ce fel de prefecti îsi doresc, independenti politic sau nu. “Este timpul sã venim, sã punem cãrtile pe masã si Guvernul se angajeazã sã ne asumãm împreunã dacã vrem prefecti independenti care sã fie înalti functionari sau sã avem prefecti politici care sã fie dublati de înalti functionari pentru a asigura memorii institutionale la nivel de prefecturi. Important e sã alegem si sã ne asumãm aceastã alegere pentru urmãtorii ani pentru cã aceste exceptii de la regulã ne fac rãu tuturor”, a mai subliniat sursa citatã.
Prefectul judetului Hunedoara, Sorin Vasilescu, este membru PSD.
Monika BACIU

Advertisements

Un comentariu la „Prefectii politici „zboarã” din functii

  • 15 martie 2016 la 21:33
    Permalink

    Prefectii politici ai PSD inlocuiti cu prefectii politici ai PNL. 🙂

Comentariile sunt închise.