Popasul nr 3, inaugurat la Taia

Traseele de munte sunt ideale în acest sezon pentru biciclisti, iar dupã popasul de Valea de Pesti si cel de pe Jiet, Apa Serv a inaugurat, la finele sãptãmânii trecute, cel de al treilea popas din cheile Tãii.  Este un loc, despre care, cei care trec în drumetii, vor avea de povestit, dat fiind locul minunat în care este amplasat. Tocmai de aceea, angajatii firmei care distribuie apa în Valea Jiului, au venit cu bicicletele, iar directorul general al Apa Serv a mai bifat o promisiune onoratã. „Inaugurãm al treilea popas si cred cã este un lucru bun, mai ales cã, la acest popas va fi si apa de care orice turist are nevoie. Noi suntem operatorul de apã din Valea Jiului si credem cã pentru orice cãlãtor apa conteazã cel mai mult. Aici, la Taia, încheiem sirul celor trei popasul pe care ni le-am propus si sperãm ca oamenii sã bucure de apã, sã se opreascã aici si sã se odihneascã”, Costel Avram, manager general SC Apa Serv VJ.
Popasul este amplasat lângã statia de tratare a apei, iar despre acest loc, la ceasul inaugurãrii, a vorbit si preotul Adrian Boantã, ca despre o binefacere.
„Mã rog lui Dumnezeu si nu vã doresc altceva decât sã vã înmulteascã darul si sã vã dea,  dumneavoastrã si  familiilor dumneavoastrã, tot ce e mai bun pe lumea aceasta. Sã fiti  rãsplãtiti pentru lucrul bun pe care îl faceti pentru toti trecãtorii. Este un loc cu umbrã, frumos, cu  apã rece si vã urez sã fiti sãnãtosi si bucurosi”, a adãugat Adrian Boantã, preot ortodox.  Preotul a donat acestui popas o icoanã ce întruchipeazã  Sfânta Treime, iar primarul din Petrila, Vasilicã Jurca spune cã acum are, pe teritoriul orasului sãu, atât de colindat de turisti, douã popasuri absolut necesare.
„Nu pot decât sã vã multumesc si sã vã felicit si pentru acest proiect extraordinar. Este o vorbã la noi cã omul sfinteste locul. Sunteti o echipã ce meritã felicitãri pentru toate actiunile pe care le faceti”, a mentionat, la inaugurarea popasului, Vasile Jurca, primarul orasului Petrila.
Apa Serv a învestit,  de-a lungul timpul în zonele verzi ale oraselor si a creat aceste oaze de liniste din care poti procura apã. Angajatii, însã, spun cã au în intentie sã doteze aceste popasuri cu acces liber la internet. Primii care l-au inaugurat, însã, au fost angajatii de la Apa Serv, care au venit aici cu  bicicletele.
Diana Mitrache