Pod “de când lumea”, la Petrosani

11Cei mai multi oameni care merg spre piatã pe strada Carol Schreter din Petrosani, se tem sã mai  traverseze podul peste pârâul Maleia din cauzã cã tabla de pe partea pietonalã este veche, mâncatã de ruginã, pocneste amenintãtor la fiecare pas,iar constructia oricând s-ar putea prãbusi.

Multi trecãtori preferã sã traverseze pe carosabil, printre masini decât prin zona destinatã lor. Ei spun cã nu este normal ca într-o zonã circulatã intens sã nu se ia masuri pentru siguranta lor. “Tabla de pe podul acesta s-a de degradat în timp si nimeni nu a vãzut sau a fãcut ceva. Mie una mi-e pur si simplu fricã sã mai merg pe aici”, ne-a spus o femeie.

Autoritãtile locale nu au primit nicio sesizare oficialã în acest sens, iar despre responsabilitarea efectuãrii reparatiilor, lucrurile sunt cam ambigue. “ În prezent, o persoanã din cadrul SPADPP, face, împreunã cu un responsabil de la Apele Române, o evaluare  a tuturor podurilor din oras. În functie de aceasta, vom vedea ce este de fãcut si cum vom împãrti costurile ”, ne-a declarat Dorina Nitã, viceprimarul Municipiului Petrosani.

Pânã când se va elucida aceastã chestiune, oamenii sperã totusi ca cineva sã ia  cât mai repede mãsurile care se impun pentru consolidarea acelui pod, înainte ca cineva sã fie accidentat.

Luiza Andronache