A plouat torențial și stațiile de tratare a apei au lucrat cu reactivi. A crescut turbiditatea, odată cu debitele crescute, dar și canalizarea a avut probleme. Populația, însă, nu a resimțit asta și apa a fost livrată fără oprire.

Cantitățile de precipitații au ajuns și la 35 l/mp și, în anumite zone, torenții au antrenat apele spre stațiile de apă, acolo unde sunt captări. Dar, pentru că aceste coduri au fost anunțate, cei de la Apa Serv spun că și-au luat măsuri din timp. „În ultimele 3 zile, am avut, aproape zilnic, coduri galben și portocaliu de precipitații. Au fost debite între 35 și 45 l/mp. Cea mai mare problemă a fost la Petroșani, unde debitele crescute le-am resimțit pe canalizare. Dar am luat toate măsurile pentru a preîntâmpina orice inundație, orice deversare a fost controlată în această perioadă, ep partea de canalizare, iar pe vest au fost debite mai mari, pe care le-am ținut sub control”, a spus Florin Ciucur, șef Departament Exploatare din Apa Serv Valea Jiului.
Dar nimeni nu a avut de suferit, în sensul că populația a avut apă potabilă la robinet, deși turbiditatea a crescut mult consumul de reactivi. „Noi primim codurile cu 5-6 ore înainte. Așa că avem rezervoarele pline, stațiile funcționează cu reactivi, care sunt o cheltuială în plus pentru noi, dar toate stațiile au fost pregătite pentru a preîntâmpina orice intemperii”, a mai precizat Florin Ciucur.
La Taia, spre exemplu, turbiditatea a crescut la 300 de unități și toată instalația a fost oprită, în aceste zile și câte 10 ore. Dar nu s-a pus problema de restricționare a apei la robinet.

Diana Mitrache