Toate stațiile de tratare a apei din Valea Jiului au fost oprite din cauza ploilor. S-a lucrat încontinuu la decolmatarea pâraielor și a zonelor inundate, iar barajul de la Valea de Pești a fost din nou tulbure.
Totuși, Apa Serv a reușit gestionarea sistemului de alimentare cu apă fără probleme, din rezerve, așa încât populația nu a avut de suferit.
Precipitațiile abundente din Vestul Văii Jiului au tulburat apa la baraj, acolo adunându-se cantități uriașe de aluviuni. Și la Polatiște, apele au creat probleme celor de la stația de tratare, așa încât fiecare dintre acestea a fost oprite. „De marți dimineață suntem pe cod roșu în partea de vest a Văii Jiului. Din cele 6 stații, numai două au fost funcționale, respectiv cea de pe Jieț și cea de la Valea de Pești, care au și fost reabilitate. Toate celelalte au fost oprite, dar vreau să vă spun că nu a fost afectată alimentarea populației cu apă”, a spus Cristian Ionică, manager general SC Apa Serv Valea Jiului.
În fiecare zonă, în care s-au adunat aluviuni, angajații de la ape au lucrat pe toată durata zilei. În plus, pe toată perioada în care stațiile de tratare a apei au fost oprite, oamenii au primit apă din rezerve. „Alimentăm orașul Petrila, Petroșani și Lupeni din rezervoarele de înmagazinare. Ploile, însă, ne-au adus mari deservicii la stația Valea de Pești, unde a plouat cu 100 de litri pe metru pătrat ăn ultimele 24 de ore. Lacul este tulbure, dar deja ne-am obișnuit cu asta. Avem, ca soluție alternativă la alimentarea cu apă a populației, pârâul Lazărul, dar stația a fost funcțională în regim de avarie. Colegii din Valea de Pești au fost toatpă noaptea pe teren”, a mai precizat managerul SC Apa Serv Valea Jiului.
Apele au format torenți pe versanți și asta a creat suprasolicitarea sistemului de alimentare cu apă, dar și a canalizării. Tocmai de aceea, responsabilii de la Ape au adus utilaje în teren și au curățat aluviunile, alături de cei de la Apele Române.
Diana Mitrache