Ploi, inundatii, ninsori si vijelii

12Valea Jiului a intrat din nou sub atentionãri de ploi, inundatii si vijelii. Avertizãrile emise de specialisti sunt în vigoare începând de ieri.

Este din nou avertizare de ploi însemnate în toatã tara, dar si de inundatii. Hidrologii preconizeazã cresteri de debite pe cursul râului Jiu.

„Avem informare prin care se anuntã de cãtre Institutul National de Meteorologie cã începând din data de 21 pânã în 22 martie, ora 8 :00, cã vor cãdea cantitãti importante de precipitatii, 20, 25 de litri pe metru pãstrat, iar izolat chiar si 40 de litri pe metru pãtrat. Vizatã este si zona noastrã a Vãii Jiului.  Avem si cod galben din punct de vedere hidrologic, valabilã din data de 21, ora 17 :00 si va fi în vigoare pânã în data de 22 martie, ora 22. Sunt posibile depãsiri ale cotelor de atentie pe Jiu”, ne-a declarat Sorin Corici, sef SH Petrosani – Apele Române.

De altfel, la acest sfârsit de sãptãmânã întrã în vigoare o altã atentionare de vreme instabilã si vânt puternic. „A doua atentionare este aceea de cod galben de ninsori si vânt puternic care poate atinge chiar si 90 de km la orã în zona montanã”, a mai precizat Corici.

Reamintim faptul cã sãptãmâna trecutã, când în Valea Jiului a fost cod galben de ploi si portocaliu de inundatii, în zona noastrã s-au produs mai multe viituri.

Luiza Andronache

Advertisements