Plachetã de marmurã la Mina Lonea pentru a marca cei 145 de exploatare

145 de ani se împlinesc anul acesta de când din subteranul minei Lonea a fost scos,  la luminã, primul bulgãre de cãrbune.  Paradoxal, anul acesta, teoretic, peste câteva zile, unitatea minierã îsi va înceta activitatea. Sindicalistii de la Complexul Energetic Hunedoara, administratia societãtii energetice, dar si Ministerul Energiei încearcã sã convingã Comisia Europeanã sã mai mentinã functionarea cu  productie a unitãtii miniere cel putin doi ani de zile.
“Zilele acestea se împlinesc 145 de ani de când primul bulgãre de huilã a fost scos la suprafatã din subteranul exploatãrii miniere Lonea. Huila de la Lonea a fost si va rãmâne peste timp cea mai bunã din punct de vedere energetic, chiar si acum când soarta unitãtii este pecetluitã. Pentru a marca  cei 145 de ani de activitate alãturi de ortaci si oficiali din CEH, a fost dezvelitã o plachetã de marmurã ce va dãinui în timp  pe clãdirea minei”, spune Vasile Pãduraru, lider de sindicat la  EM Lonea.  Mina Lonea este inclusã în programul de închidere, agreat de Comisia Europeanã. Teoretic, la data de  31 decembrie 2018 ar trebui ca activitatea de productie sã înceteze la aceastã unitate minierã.
Monika BACIU

4 comentarii la „Plachetã de marmurã la Mina Lonea pentru a marca cei 145 de exploatare

 • 17 decembrie 2018 la 20:37
  Permalink

  Frumoasa initiativa, felicitari organizatorilor. Ar fi fost placut, daca erau inserati in paginile ziarului
  si directorii care s-au aflat la conducerea minei Lonea de-a lungul anilor.Chiar daca o parte dintre
  ei nu mai sunt printre noi, insa nu trebuie uitati. Ce pacat daca data de 31 decembrie 2018 va
  insemna si ultimul vagon de huila.

 • Pingback:Plachetã de marmurã la Mina Lonea pentru a marca cei 145 de exploatare | Realitatea Petrileana

 • 18 decembrie 2018 la 08:18
  Permalink

  titlu fara sens si logica

 • 18 decembrie 2018 la 14:56
  Permalink

  la anul sa puna si placheta cu faliment si somaj multumim psd multumim bobar si jurca….pentru minciuni si pentru inchidere exact pe modelul petrila unde o fosila betiva de lider facut la car petrila umbla beat zilnic prin curtea minei pe care a distrus o ….cenuse parca.

Comentariile sunt închise.