Pisica blanda si-a scos ghearele

Un tertip folosit de PNL in ”lupta finala”, de sambata, a negocierilor pentru listele consilierilor locali, a vizat slabiciunea PSD – proverbiala moaliciune a liderului Ioan Rus – pe care sa-l prinda singur la respectiva negociere si sa incline balanta. Doar ca pisica blanda si-a cam scos ghearele…

Negocierile aprige pentru ”liste comune in anumite conditii” dintre partidele componente ale Uniunii Social Liberale (USL) la nivelul unor organizatii din judetul Hunedoara au fost un adevarat spectacol pentru cei neimplicati in politica. Nenumarate runde si medieri au tot curs, pana sambata, 21 aprilie, si probabil ar mai fi durat daca nu ar fi existat o data limita, pentru ca incepe campania electorala.

Liderii judeteni ai celor trei partide – PSD, PNL, PC -si comisiile de mediere au reusit sa obtina ceea ce si-au propus: liste comune la alegerile locale, exceptand localitatile deja stabilite, respectiv Petrila si Hateg. Adica inclusiv municipiile Vulcan si Petrosani au liste comune pentru consilerii locali.

In aceasta ultima runda de negocieri/medieri, de sambata, liberalii de la Petrosani au folosit un tertip pentru a-l prinde singur pe liderul PSD Petrosani, Ioan Rus, considerat un tip bonom, care cedeaza in fata presiunii si a argumentelor liberalilor, dar si ale sefilor judeteni. Ca urmare, presedintele PNL Petrosani, Alin Simota, s-a prezentat singur la negocieri/mediere pentru a-l determina pe Ioan Rus sa respecte paritatea in dezbatere de unu la unu. Deci, comisia social-democratilor a ramas la usa…

Problema USL Petrosani era ca liberalii pretindeau mai multe locuri decat aratau sondajele, iar social-democratii nu cedau drept pentru care s-au cerut liste separate si de o parte si de cealalta. Emotiile celor ramasi dincolo de usa camerei  unde se dadea ultima batalie, nu au fost putine. Ioan Rus a iesit din ring cu zambetul specific pe chip, iar in urma sa Alin Simota ii adresa cuvinte ”dulci” precum oltenii, ”de drag, de dor, de drac si de origini”. In traducere, prisica blanda zgarie… bine.

Deci, listele consilierilor USL de la Petrosani sunt comune si vor fi compuse din 9 candidati PSD si 4 candidati PNL, un rezultat de succes pentru PSD avand in vedere ca pana sambata raportul era de 8 la 5, raport neacceptat care putea duce la liste separate.

Cum si ce a facut ”pisica blanda” de au cedat toti, nimeni nu vrea sa declare.

Ileana Firtulescu

Advertisements

4 comentarii la „Pisica blanda si-a scos ghearele

 • 22 aprilie 2012 la 19:36
  Permalink

  felicitari pentru usl.rus merita sa fie primar.

 • 22 aprilie 2012 la 19:41
  Permalink

  USL (PSD,PNL)sunt o adunatura de flamanzi turbata dupa ciolanul Matusi Tamara (Adrian Nastase)si Sterlingul lui Taricianu,ei cand au fost la guvernare nu au facut nimic si atunci nu era nici criza mondiala.

 • 23 aprilie 2012 la 04:33
  Permalink

  Perfect barbatesc.

 • 23 aprilie 2012 la 09:46
  Permalink

  Felicitari d-le Rus…acelasi zambet si pentru batalia finala.

Comentariile sunt închise.