Piroman la 4 ani

Un copilas de numai 4 ani din Petrosani a provocat un incendiu de proportii si o paguba de vreo 700 de lei. Pompierii au fost cei care au reusit sa limiteze focul, iar parintii celui mic vor fi trasi la raspundere.

Micutul s-a jucat cu chibriturile luni dupa amiaza si asa a dat foc unei clai de fan. Pompierii au fost alertati prin 112. „În data de 01.10.2012, la ora 17:05,  ofiterul de serviciu din cadrul Politiei Municipiului Petrosani a fost sesizat telefonic de catre un barbat în varsta de 36 de ani, din Petrosani, despre faptul pe strada Transilvaniei din Petrosani arde o claie de fan. În urma incendiului, claia de fan a fost distrusa în proportie de 80%, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 700 lei (proprietarul a declarat verbal ca nu este asigurat în caz de incendiu). Pana la sosirea echipei de cercetare, pentru limitarea si stingerea incendiului au intervenit pompierii militari din cadrul ISU –Detasamentul Petrosani. Din fericire, nu au rezultat victime omenesti, nefiind afectate alte imobile, bunuri sau animale”, spune purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara, Bogdan Nitu.

Politistii spun ca în urma verificarilor efectuate,  s-a stabilit ca incendiul a fost produs de catre un minor în varsta de 4 ani, din Petrosani, care s-a jucat în zona, fiind nesupravegheat de parinti.

Politistii continua cercetarile, sub aspectul comiterii infractiunii de distrugere prin incendiere. Cercetarile vor scoate la iveala împrejurarile în care s-a produs incendiul, urmand a fi propuse masurile legale corespunzatoare.

 Diana Mitrache