C omplexul Energetic Hunedoara cumpără piatră de calcar. A fost demarată o achiziție în valoare de peste un milion de lei.

Contractul presupune achizitionarea de piatra de calcar concasata în vederea asigurarii materiei prime pentru functionarea la parametri proiectati ai Instalatiei de desulfurare a gazelor de ardere de la Sucursala Electrocentrale Paroseni. Funcționarea instalație de desulfurare a gazelor arse este obligatorie pentru respectarea legislației de mediu din România ca urmare a transpunerii legislației Uniunii Europene.
”Produsul piatra de calcar concasată în cantitate de 12.000 tone, absolut necesară pentru asigurarea funcționării termocentralei de la Sucursala Electrocentrale Paroşeni din cadrul CEH SA (în insolvență), în condiții de mediu reglementate de legislația României, pe perioada de 1 an calendaristic, începand cu ianuarie 2022. Funcționarea Instalației de Desulfurare a Gazelor de Ardere este obligatorie pentru respectarea legislației de mediu și orice sincopă în graficul de livrare a pietrei de calcar concasate poate să ducă la oprirea instalației și implicit la retragerea din exploatare a blocului energetic cu mari pierderi”, arată documentul.
Ofertele pot fi depuse până în data de 8 decembrie

[ Licitație a CEH, ajunsă la Tribunalul Galați ]
O licitație a Complexului Energetic Hunedoara a fost atribuită Tribunalului Galați. Societatea Energetică a scos la licitație un contract pentru „furnizare cablu de tracțiune din oțel Ø 28 mm”.

Contractul a fost contestat la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, de o firmă din Galați. ”Prin contestația (…), înregistrată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (…), depusă de KINETECH INDUSTRY SRL, cu sediul în Galați (…) împotriva documentului constatator (…), emis de SOCIETATEA COMPLEXUL ENERGETIC HUNEDOARA SA(…), în calitate de autoritate contractantă, în procedura simplificată organizată în vederea atribuirii contractului de achiziție publică de furnizare având ca obiect: „furnizare cablu de tracțiune din oțel Ø 28 mm”, cod CPV 44317000-5, s-a solicitat: obligarea autorității contractante să anuleze și să șteargă din SEAP documentul constatator”, arată contestația formulată de societatea din Galați. Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor și-a declinat competența în favoarea Tribunalului Galați. 75.000 de lei este valoarea contractului contestat.

Monika BACIU