[ Petroșani: „Giratoriu” din morminte, gata de inaugurare ]

P are incredibil dar, dacă vei parca, în viitorul apropiat, mașina în zona Spitalului de Urgență din Petroșani, vei da cu ochii de un așa-zis sens giratoriu, umplut cu morminte. Lucrarea este aproape gata și firma care o realizează s-a delimitat de acest lucru, mențio-nând că proiectarea nu i-a aparținut. Iar mormintele nu sunt mai vechi de 15 ani.
Proiectul este al Primăriei Petroșani, finanțat de la bugetul local.
Noua parcare din zona spitalului de la Petroșani este în curs de reabilitare, dar, ceea ce pare absolut incredibil este modul în care constructorii au fost nevoiți să evite vreo 10 morminte aflate chiar în mijlocul acesteia. Este un spațiu ce va contraria lumea, mai ales că, dacă parchezi acolo, clar ai nevoie să ajungi la spital. Și numai de morminte nu ar fi bine să dai.

Reprezentanții firmei care se pregătesc să toarne curând asfaltul în parcare, spun că nu au nicio legătură cu acel loc și că proiectarea a fost acceptată în acest mod, iar strămutarea mormintelor, dacă rudele ar fi fost de acord, se putea face în minim 2 ani. „Cum au rămas ele în mijloc? Nu mă privește aceste subiect, dar rămân aici, sau poate vor fi strămutate. Nu știu”, a spus Ionuț Enășesc, reprezentant GT Juramo Hațeg, constructorul parcării.
Sunt 103 locuri de parcare, iar de ele vor avea nevoie aparținătorii bolnavilor care sunt la spital, ori oamenii care vin aici pentru analize și vizite la policlinică. Doar că locul va fi străjuit de cei ce își duc acolo somnul de veci.
Acum, traficul în zonă este unul infernal și mașinile abia au loc să fie lăsate, așa că parcarea este mai mult decât necesară. Iar lucrările vor fi gata, imediat ce vremea va permite asta.
„Sperăm, luna aceasta, să terminăm. Noi, luni aveam o fază finală și trebuia să începem turnarea asfaltului, numai că ne-a oprit vremea. Sperăm, cât de repede, să terminăm, doar că mai este și împrejmuirea la morminte de realizat ”, a mai spus reprezentantul constructorului.
Mormintele cu pricina au fost săpate în zona heliportului, cu permisiunea celor ce gestionează cimitirul din apropiere și cele mai multe nu sunt mai vechi de 15 ani. Unele, însă, nu au mai fost îngrijite, iar acum, împreună cu restul, fac un adevărat sens giratoriu, pe care șoferii îl vor folosi la parcarea mașinilor lor.
Diana Mitrache