Coronavirus confirmat la o femeie din Petrosani

O femeie de 26 de ani, care s-a intors din Italia si care initial nu a fost confirmata pozitiv, este, potrivit autoritatilor, infectata cu coronavirus. Aceasta este internata la sectia de neurologie a spitalului din Petrosani, unde a venit ca se simtea rau si a parasit locuinta in care era in carantina, fiindca o durea spatele.
Femeia este in stare stabila si va fi internata la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara, conform procedurilor.” Precizam ca de la sosirea in tara din Italia (zona Veneto), in data de 01 martie 2020 a fost informata, atât la granita cât si de catre ofiterul de garda al DSP Hunedoara, sa se autoizoleze la domiciliu. A fost monitorizata telefonic si nu a relatat prezenta nici unui semn sau simptom de infectie acuta respiratorie sau pentru o alta afectiune.
DSP Hunedoara a fost informata in data de 06.03.2020 de faptul ca femeia a fost internata cu dureri lombare, atât de catre conducerea unitatii sanitare cât si de catre reprezentantii IJJ Hunedoara care monitorizeaza persoanele aflate in izolare. A fost izolata si tratata pentru boala pentru care s-a internat, monitorizându-se in continuare starea ei de sanatate. Deoarece a parasit domiciliul in care a declarat ca se va autoizola timp de 14 zile de la intoarcerea din Italia, a fost amendata cu 10.000 lei.
In seara de 09.03.2020, seviciul de garda al DSP Hunedoara a fost anuntat ca pacienta prezinta febra. Personalul DSP Hunedoara s-a deplasat si a recoltat probe pentru determinarea virusului COVID 19, care au fost trimise in cursul noptii la Spitalul de boli infectioase Victor Babes Timisoara.
In seara de 10.03.2020, DSP a primit rezultatul analizei care a confirmat infectia cu virusul COVID 19”, au transmis reprezentantii DSP.

Un comentariu la „Coronavirus confirmat la o femeie din Petrosani

  • 11 martie 2020 la 12:43
    Permalink

    Acelasi DSP a declarat in 6 martie ca a fost o alarma falsa (https://cronicavj.ro/wp/?p=96101), dar se pare ca nu a fost deloc falsa alarma…

    DSP a testa pacienta in 6 martie ? Daca nu, pe ce s-a bazat cand a afirmat ca este o alarma falsa ? Cine raspunde pentru eventualele persoanele infectate din cadrul spitalului (alti pacienti, asistente medicale, medici)?

Comentariile sunt închise.