Petrila faptelor bune

Apropierea sãrbãtorilor de iarnã înseamnã si startul unor campanii umanitare. În preajma sãrbãtorilor, oamenii tind sã fie mai buni, sã uite de propriile necazuri si sã se alãture celor ce au nevoie.
La Petrila se dã startul faptelor bune. Campania “Petrila faptelor bune” a debutat, iar cei care au posibilitãti financiare si materiale sunt asteptati sã doneze pentru semenii lor aflati în nevoie.
“Respectãm traditia si punem la cale si în acest an proiectul caritabil mult asteptat, „Petrila faptelor bune”. Anul trecut am strâns împreunã peste douã tone de alimente în valoare de aproximativ 12167,9 lei. Sute de voluntari de toate vârstele au participat la aceastã actiune si datoritã oamenilor cu suflet care au donat dupã posibilitãti, persoanele cu adevãrat nevoiase din orasul nostru au avut masa îmbelsugatã de Crãciun. Stim cã sãrbãtorile de iarnã sunt un prilej de a-i avea pe cei dragi  alãturi, de a celebra noul an si de a ne pune sperante în viitor. Pentru prea multi, însã, aceastã perioadã a anului este doar o altã ocazie de a-si aminti de greutãti si lipsuri. Astfel, acest proiect caritabil a luat nastere din dorinta de a ajuta persoanele din orasul nostru aflate în dificultate pe perioada de iarnã”,  spun organizatorii campaniei, cei de la Centrul de Documentare si Informare de la Scoala Gimnazialã Nr. 6 din localitate.
Campania se deruleazã pânã în data de 9 decembrie, iar potrivit organizatorilor se pot dona alimente greu perisabile precum ulei, zahãr, fãinã, mãlai, orez, paste fãinoase, conserve, cozonaci, biscuiti, dulciuri, cereale, sucuri, dar si detergenti, produse de igienã personalã (sãpun, pastã de dinti).
“Alimentele pot fi aduse la Centrul de Documentare si Informare al Scolii 6 Petrila dar si la Biserica „Sfânta Treime”- Preot Boantã Adrian. De asemenea, la cererea celor care doresc sã se implice, putem stabili si alte locatii de colectare a alimentelor. Asteptãm voluntari”, mai spun organizatorii.
La finalul campaniei, organizatorii vor marca ultima zi de donatii, în data de 9 decembrie, ora 14:00, la Centrul de Documentare si Informare din cadrul Scolii Gimnaziale Nr. 6 Petrila. Aici vor avea loc mici momente artistice puse la cale de copiii talentati ai acestui oras pentru o atmosferã caldã.
Monika BACIU

Advertisements