Peste 800 de cazuri de COVID și spitale cu restricții de vizitare

Î n județul Hunedoara avem din nou trei localități în scenariul roșu și 803 cazuri de îmbol­nă­vire cu COVID-19. Nu sunt forme grave, spun specialiștii de la DSP, dar, pentru că sunt localități cu incidență mare, spitalele decid, pe rând,
să limiteze accesul aparținătorilor în saloanele bolnavilor. Incidența la nivel de județ a ajuns la 1,81, iar gradul de ocupare a paturilor din spitale este de 1,51 la sută.
Localitățile Lelese, Pestișu Mic și Bănița din Hunedoara sunt în scenariul ROȘU, iar municipiile Deva, Hunedoara, Petroșani și Orăștie și orașele Călan, Hațeg și Vețel, respectiv Cerbăl sunt în scenariul este galben. Cele mai multe cazuri sunt la Hunedoara,187, urmează Deva cu 168 și Petroșani, unde numărul cazurilor a ajuns la 96. La Hunedoara la spital nu mai este permisă vizita aparținătorilor.
„Este o decizie luată de managementul unității spitalicești. Vorbim de Spitalul de la Hunedoara, dar este o măsură foarte bună și este bine să fie așa, măcar temporar. Să facem cumva să limităm îmbolnăvirile pentru că suntem pe o creștere constantă de perioadă de timp și e bine să limităm contactele și celor ce sunt în spitale să nu le adăugăm afecțiuni suplimentare”, a declarat Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.
Din fericire, nu sunt cazuri grave și spitalele nu sunt solicitate.
„Este o singură persoană la ATI, dar nu strict din cauza îmbolnă­virii cu COVID. Are mai multe comorbidități peste care s-a adăugat această infecție. Avem un grad de ocupare de 1,5 al paturilor de la nivelul județului și, deci, nu sunt foarte multe paturi, pentru că această tulpină Omicron și subtulpinile ei, nu pun presiuni suplimentare pe sistemul de sănătate”, a mai precizat directorul Direcției de Sănătate Publică a județului Hunedoara.
În județul Hunedoara sunt 300 de paturi destinate celor infectați cu noul coronavirus, dar nu sunt mulți oameni care ajung să fie internați. Totuși, specialiștii recomandă să ne testăm la primele simptome, pentru că boala încă le este fatală celor cu multiple comorbidități.
Diana Mitrache