Pericolul din minã creste salariile angajatilor CEH

Vor creste salariile minerilor si ale energeticienilor, iar sporul de periculozitate este acum negociat de sindicate.  Sindicalistii spun cã în minele din Valea Jiului nu s-a mai investit de ani buni si cã a crescut mult gradul de pericol sub pãmânt, motiv pentru care acum negociazã cu administratia o nouã grilã de salarizare si sperã sã creascã sporul de pericol mai sus de cât este acum. „Sporul de pericol este 900 de lei în momentul de fatã. Noi am cerut o mãrire a lui, fãrã a cere o anumitã sumã. Am cerut mãrirea, pentru cã acest spor de pericol nu a mai fost mãrit, cred, cã de 2 ani de zile si noi considerãm cã trebuie sã creascã, pentru cã, în minele din Valea Jiului, conditiile de muncã nu s-au îmbunãtãtit. S-au înrãutãtit chiar, oamenii lucreazã mai greu, sunt mai putini si fac sacrificii”, a spus Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele CEH.

Consiliul de Administratie al CEH a dispus o analizã în acest sens si sindicalistii spun cã asteaptã rezultatele, însã sperã ca toate salariile celor ce muncesc la CEH si sunt 2.500 de lei, însã, vor creste.

„Reasezarea grilelor înseamnã o mãrire de salariu, dar au fost impuse niste limite legate de cuantumul salariului tarifar. Este un plafon de 2.500 de lei, deci vor intra în aceastã analizã toti angajatii care au salariul tarifar de pânã la 2.500 de lei, precum si limitele impuse de contract, care spune clar cã, cei care au avut o mãrire de salariu într-un anumit moment, nu poate beneficia de o altã mãrire în urmãtoarele 12 luni. De asemenea, se va lua în discutie si aportul pe care angajatii îl au la activitatea curentã, în cadrul CEH”, a mai spus Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele CEH.Nu vor intra în categoria salariilor care cresc cele ale directorilor. Dar asta si pentru cã sefii nu au salarii atât de mici.

Diana Mitrache

3 comentarii la „Pericolul din minã creste salariile angajatilor CEH

 • 26 iunie 2017 la 21:24
  Permalink

  sa creasca la mineri nu la labe triste gen stancu,jujan,hurez ,baleia si altii mincatri de rahat la psd ul lui resmerita…sau la fufele din ceh care se plimba prin oras toata ziua….

 • 26 iunie 2017 la 21:51
  Permalink

  hahahaha,prea tarziu , ,,mariana,,

 • 26 iunie 2017 la 22:41
  Permalink

  In cativa ani de zile, atat minerii cat si meseriasii (electricienii si lacatusii) vor fi pe cale de disparitie! Deci vorbim de minerii si meseriasii adevarati, nu de…..lucratorii de la mina! Deci, este cam asa cum sugereaza Gigwel, nu vor mai fi…. acei la care sa li se mareasca salariile1

Comentariile sunt închise.