Politica

Pensionarii, la brat cu Toma si Nistor spre Casa de Pensii

 

Pensionarii mineri din Valea Jiului au fost la Bucuresti, unde s-au întâlnit, cu directorul Casei Nationale de Pensii. Liderii Ligii Sindicatelor Pensionarilor Mineri din Valea Jiului, Ioan Hortopan si Crãciunescu Barboane s-au dus la Bucuresti cu Laurentiu Nistor si Ilie Toma.
Subiectul discutiei: initierea unui proiect de lege pentru recalcularea pensiilor celor care au lucrat în sectorul minier. Cei din urmã au votat împotriva proiectului de lege care prevedea recalcularea pensiilor pensionarilor mineri.
“La discutia organizatã de cãtre domnii deputati Nistor Laurentiu si Toma Ilie, la sediul Casei Nationale de Pensii Publice Bucuresti, cu domnul presedinte Stãnescu Robert am înmânat un material privind doleantele noastre si solicitãrile noastre concrete privind prevederile din noua lege a pensiilor, prevederi care ar trebui sã corespundã cu ceea ce s-a legiferat prin Legea 155-2016. E o lege bunã si echitabilã pentru pensionarii mineri care au iesit dupã data de 1 ianuarie 2011. Acelasi lucru îl vrem si noi, cei care am iesit la pensie înainte de 1 ianuarie 2011”, a declarat Ioan Hortopan, presedintele Ligii Sindicatelor Pensionarilor Mineri din Valea Jiului.
Pensionarii mineri din Valea Jiului îsi pun sperantele în cei doi parlamentari hunedoreni, care vor initia un proiect de lege în acest sens.
“Noi am dat domnului presedinte Nistor si domnul Toma si domnul Crãciunescu a dat o initiativã legislativã privind recalcularea pensiilor, conform legii 192. Aceste prevederi ale initiativei  legislative ale domnului Toma sã fie în asa fel încât recalculãrile sã fie fãcute dupã publicarea legii în Monitorul Oficial”, a mai spus sursa citatã.
Pentru eliminarea inechitãtilor la care face referire Ioan Hortopan a existat o propunere legislativã initiatã de senatorul PNL, Carmen Hãrãu, însã, a fost respinsã de Camera Deputatilor, camerã decizionalã. Printre cei care au votat împotriva proiectului s-au numãrat si cei doi parlamentari social-democrati, Laurentiu  Nistor si Ilie Toma. Liderii pensionarilor mineri sustin cã au convenit ca “aceastã initiativã legislativã sã fie demaratã si aprobatã în Parlament luna asta.
În iulie si august este vacantã parlamentarã. Orice se poate în lumea asta dacã existã vointã politicã”, a mai spus Ioan Hortopan.
Monika BACIU

7 comentarii la „Pensionarii, la brat cu Toma si Nistor spre Casa de Pensii

  • Cel mai bine ar fi ca in noua lege a pensiilor care va intra in vigoare anul viitor sa ramana calculul impartiri la 20 asa cum este acum pentru pensionari mineri (legea 155/2016) .

  • Ar fi bine a se avea in vedere, ca valoarea pensiei sa isi pastreze valoarea comparativ cu Euro, deoarece toate preturile sunt influentate de sresterea acestei monede. O pensie care azi are , sa zicem, valoarea de 500 Euro, ar trebui ca si peste 5-10-15 sau mai multi ani sa aiba aceiasi valoare.
    In anul 1997 spre exemplu, cei care ieseau la pensie, aveau o pensie cu mult mai mare decat unul care inca lucra, dar datorita devalorizarii leului in cativa ani, acele pensii nu au mai tinut pasul cu inflatia.
    Deci indiferent de valoare pe care o are pensia la pensionare, daca aceasta nu va fi corelata cu inflatia si cu, cursul Euro, in cativa ani se va diminua valoare acesteia foarte mult.

  • ar fii bi e sa se faca investitii la minele lupeni vulcan livezeni si sa se angajaze pensionari ca au experienta si atunci ar fii rentabila huila de valea jiului

  • Domnule Hortopan , chiar mai aveti incredere in mincino?i ??tia doi????

  • Nistor 20000 ron lunar,Toma 15000ron ,pensii speciale pentru EI ,pentru voi o ,,ue” daca nu a-ti fost la miting.Sa fiti sanatosi ca prosti a-ti ramas.

Comentariile sunt închise.