Biologii și rangerii din Parcul Național Retezat au fost pe cărările de munte pline cu zăpadă și au surprins imagini de basm.
Frumusețile din Parcul Național Retezat au fost surpirnse prin intermediul imaginilor recente realizate de Claudia Dănău, Biolog , Alin Dăjulesc și Lenuța Bogdan, Rangeri în cadrul administrației acestui parc. Sunt deplasări de lucru în teren pentru a inventaria și monitoriza zona protejată.
”Una din principalele atribuții ale Administrației Parcului Naţional Retezat o constituie inventarierea, cartarea și monitorizarea speciilor și habitatelor de pe teritoriul parcului, ce se desfășoară în mod constant pe tot parcursul anului, pe întreg teritoriul parcului după protocoale standard de monitorizare”, arată administrația Parcului Național Retezat.
Parcul Național Retezat, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara și are o suprafață de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri, 9.893 de hectare din acestea fiind în zone de protecție strictă sau integrală. Parcul asigură un echilibru al faunei și toate condițiile de hrană, liniște și adăpost pentru numeroase specii, precum ursul, lupul sau râsul, capra neagră, cerbul, căprioara sau mistrețul, fauna fiind protejată.
În Parcul Național Retezat se regăsesc 108 specii de păsări și pot fi întâlnite 1.190 de specii de plante, din care 90 sunt specii endemice. Pe raza parcului sunt 80 de lacuri și tăuturi, inclusiv Lacul Bucura, cel mai întins lac glaciar din țară, și Lacul Zănoaga, cel mai adânc lac glaciar din România.
Cosmin BACIU