Cei mai mici sportivi din rândul Panterelor Negre s-au întors la Petroșani, încununați de succes. Un loc I și câteva evidențieri, vin să îi încurajeze și pe ei, și pe părinții lor, că energia în plus, consumată pe tatami, le face bine tuturor. Concursul la care au luat parte micii luptători
s-a desfăsurat la Cluj Napoca și a reunit la start 288 de sportivi, de la 18 cluburi din țară. Această Cupa a fost organizată în memoria celui care a adus Temeinic-do ITF în Romania, Gyuri Mazsa.

Au venit la sala de sport de la 4 ani și au demonstrat că și ei sunt buni. Pe tatami, alături de antrenorii lor, au luat totul, mai întâi în joacă, iar mai apoi s-au alăturat celor mai mari în competiție. Și au ajuns acum să fie printre cei mai buni și să aducă chiar medalii. Și asta la prima lor competiție de nivel național. „Sunt mândru de ei, pentru că, chiar dacă sunt la început de drum, au concurat și au obținut și rezultate. Ei sunt următoarea generație și îi au exemple pe cei care deja sunt în lotul național. Așa că vor și ei să ajungă sus. Noi am început cu doi trei, mai mult că nu aveam în ce categorie să îi punem, iar acum avem 30. Din care 10 au concurat la concurs și au adus rezultate. Au un loc 1 și locuri 2 și 3”, a spus Ionuț Lăscău, antrenorul de la Panterele Negre, care crede că obiectivul tuturor va fi locul I.
Darius, la 11 ani, este pe locul 1 și e mândru de el, pentru că a muncit mult și a obținut și rezultate pe măsură și, mai mult, spune că nu a fost niciodată învins. „Sunt de neînvins, da, dar muncesc foarte mult. Adică, de fiecare dată mă cred ca la un concurs și mă ambiționez”, spune Darius Nicolas Drăgănescu.
Iar Darius este antrenat chiar de mama lui, instructor la Panterele negre, cea care îi încurajează pe cei mici să fie luptători de performanță. Iar rezultatele nu întârzie. Asta, pentru că de la o joacă, la medalii, sunt pași mici și siguri. „Sunt micuți, dar nu este greu. Dacă iubești copiii și ei te iubesc pe tine și totul vide de la sine. Sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le-au adus, că ele vin după munca depusă în sală și pot să zic că ei își și doresc cel cel mai mult”, a spus și Maria Iovan, instructor la Panterele Negre.
Panterele negre se antrenează zilnic la Petroșani. Iar cei mici au fost acum pentru prima dată la un concurs național.
Printre cei care au făcut performanță aici sunt nume importante care au ajuns departe. Sportul i-a motivat și i-a disciplinat și, spre exemplu, Amira Abugararah a fost acceptată recent la Harvard și pentru că a performat în acest sport în chimonouri.

Diana Mitrache