Pandemia nu a îndepărtat voluntarii Crucii Roșii Germane de Petroșani și oamenii lui

Perioada grea din acest an 2020 – pandemia globală – nu a împiedicat Crucea Roșie Germană să contine ampla acțiune caritabilă ”Copii pentru copii”, care constă în mobilizarea copiilor germani în a dărui  pachete cadou, cu ocazia Crăciunului, copiilor din Petroșani. Jurgen Renz, reprezentantul Crucii Roșii Germane, s-a atașat de aceste locuri și oamenii din Petroșani nelipsind în nici un an din cei urmați revolutiei din 89.

Anul acesta transportul celor peste 800 de pachete nu a mai fost însoțit de volutari germani datorită situației speciale, de restricții pentru sănătate, dar darurile au ajuns în siguranță datorită inimoșilor oameni/reprezentanți  ai GST Safety Textil Sighișoara, subsidiară a Concernului Global Safety Textiles din Germania, care au asigurat gratuit transpotul pe ruta Germania-România.

La sfârșitul săptămânii, tirul a ajuns în curtea Crucii Roșii Petroșani, a fost descărcat de voluntari, după care, în zilele care au urmat s-a făcut o triere pe categorii de vârstă și sex a donațiilor pentru copiii mai puțin norocoși în viață.

În paralel, voluntarii de la Petroșani au continuat să viziteze familii nevoiașe, familii cu mulți copii și persoane vârstnice singure, pentru ajutorare, pentru a le face sărbătorile mai senine.

”Totul este pus la punct având experiența atâtor ani, cu o bază de date considerabilă, în vederea

sprijinirii oamenilor, începând cu îmbrăcăminte, hrană și unde este absolută nevoie cu mobilier, dar și cu aparatură medicală, pe lângă multe altele.

Mulțumim mult Crucii Roșii Germane, voluntarilor, domnului Jurgen Renz, familiilor și copiilor, care în ciuda vremurilor dificile nu au intrerupt  șirul anilor în care ne-au venit în ajutor.  Și nu doar acum, ci chiar în vară, când era agitația pandemiei în toată Europa, ei au strâns bani pentru a finanța un proiect al nostru, la Petroșani – Educație pentru sănătate, acordarea primului ajutor la clase mici.

Crucea Roșie Petroșani a fost printre primele entități din țară care au inițiat aceste cursuri de prim ajutor si la elevii mici, după care, la circa 6 luni, acest lucru s-a propus de la nivelul ministerelor  învățământului și sănătății.

Ne vom continua activitatea, care la noi a fost la foc continuu în aceste luni grele pentru oamenii singuri, în vârstă, familii defavorizate, am încercat să susținem și cadrele medicale de la Spitalul de Urgență Petroșani, care duc o luptă incredibilă cu acest virus care a cuprins omenirea.

Dorim tuturor sărbători cu bine, cu sănătate și bucurii” – a declarat Felicia Vitan, director al Subfilialei de Cruce Roșie Petroșani.

Ileana Firțulescu

Advertisements