[ Palma lui Dumnezeu oferă peisaje încântătoare la mijlocul toamnei ]

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva promovează Fundătura Ponorului, sau, locul denumit Palma lui Dumnezeu.

„Palma lui Dumnezeu”, așa cum mai este cunoscută Fundătura Ponorului, este un loc unde timpul parcă s-a oprit. Fundătura Ponorului se află în Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina și este o arie protejată de interes național, care se află în grupa muntoasă a Munților Șureanu-Parâng-Lotrului, aparținând lanțului muntos al Carpaților Meridionali, în partea sudică a județului Hunedoara, pe teritoriile administrative ale comunelor Baru, Boșorod, Bănița, Orăștioara de Sus și Pui, la o altitudine de 900 de metri.
”Localnicii din Fundătură nu au o viață prea ușoară, însă ca turist, locul acesta te fascinează, făcându-te să crezi că timpul stă în loc, iar agitația secolului nostru nu a străbătut încă aceste văi. La Fundătura Ponorului se ajunge de pe drumul ce duce spre Petroșani din Hațeg. Din localitatea Ponor, pe un drum la stânga, se merge spre satul Federi. Vă sugerăm să parcurgeți traseul tematic ”Relieful carstic din Munții Șureanu”, arată Romsilva.
Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 26.500 de hectare sunt păduri.
Monika BACIU