(P.E) Un liberal nevrotic si extrem de contestat

Un liberal nevrotic si extrem de contestat, din cauza declaratiilor care au tinut de multe ori prima paginã a presei locale, este deputatul Tîmpãu Bogdan, un lider incapabil sã controleze si sã conducã partidul primit cadou de la fostul presedinte Ioan Molot.

Totusi, unele rezultate existã! Notabilã este „strategia” prin care impetuosul Tîmpãu a reusit sã îndepãrteze, în urma unor decizii strãlucite, liberali adevãrati (Dorina Nitã – viceprimarul Municipiului Petrosani, Doinita Bãlãnesc – presedinta Organizatiei de Femei PNL Petrila, Mãrcus Achim – primarul din Buces, Milu Folescu – primarul din Vata de Jos, Costel Avram –Vicepresedinte PNL) si sã ducã la deznãdejde colegi de partid, dintre care amintim pe Ovidiu Furdui – primarul din Criscior, Cãlin Dud – primarul din Lucoiu de Jos si Dorin Gligor – Prim – Vicepresedinte PNL Hunedoara.

Mai nou, presedintele mostenitor nu mai cunoaste diferenta între partidul scãpat din mânã si PSD, iar pe unde merge îsi dã în petec, trãgându-se de sireturi cu persoane a cãror activitate este greu de contestat, cum ar fi fostul Prim-Ministru Victor Ponta.

Sãptãmâna trecutã, într-o conferintã de presã, s-a trezit vorbind într-un mod penibil lui Victor Ponta, lui Dragnea si lui Nistor: „Sã vã fie rusine, domnule Ponta, sã vã fie rusine, domnule Dragnea, sã vã fie rusine, domnule Nistor!…”. Dacã cel din urmã a mai auzit câteodatã de Bogdãnel (nume de alint dat de colegul exclus Balint), nici Ponta si nici Dragnea nu au cunostintã de agresivul personaj din PNL, deoarece acesta nu s-a fãcut remarcat în niciun fel.

Din lipsã de viziune clarã asupra situatiei judetului, impetuosul deputat Bogdan Tîmpãu este specializat în a dezinforma populatia judetului Hunedoara si a prezenta starea dezastruoasã, dând vina pe PSD. Dupã ce si-a epuizat putinele argumente si proiecte, a trecut la atacuri murdare care nu îi fac cinste. Orbit de furia neputintei liberalilor pe care îi conduce, a pornit atacurile cu invective împotriva PSD Hunedoara si a conducãtorilor acesteia. Este regretabil cã un asemenea deputat se umple de mocirlã, recurgând la fapte sau vorbe ce nu-l onoreazã.

În toate interventiile sale din cadrul conferintelor de presã dã vina doar pe PSD deoarece, în mintea sa, refuzã categoric sã accepte informatia conform cãreia cel care a gândit Complexul Energetic Hunedoara nu este altul decât Adriean Videanu. Tîmpãu nu poate retine nici numãrul Hotãrârii de Guvern – 1023/2011 privind unele mãsuri de reorganizare a producãtorilor de energie sub conducerea liberalului Ioan Ariton. Deputatul evitã sã spunã cã începutul colapsului termocentralelor Mintia si Paroseni poartã marca domnilor Bucãlet Victor, Vladu Cristian, Mircea Borca si Petroi Nicolae, niciunul dintre acestia nefiind membru PSD, ci au fost membri marcanti PNL.

Deputatul Tîmpãu uitã, de cele mai multe ori, sã spunã locuitorilor judetului Hunedoara cã, din 2005 pânã în 2012, PNL-istii au condus si activitatea minelor din Valea Jiului.

Când este vorba sã critice, Tîmpãu este de neîntrecut, dar nu vrea sã recunoascã toate contractele încheiate între firma sotiei sale – TOTAL CONSULT SRL – cu administratiile locale, fãcând studii de fezabilitate pentru anumite proiecte, unele dintre acestea nefiind realizate: Tomesti 2009 – 19.040 lei; Zam – 120.000 lei; Bãtrâna 2010 si 2014 total – 30.000 euro; Criscior 2008 si 2010 total – 40.000 lei; General Berthelot 2008 si 2009 total – 45.000 lei;  Pestis 2009 total – 88.450 lei; Blãjeni 2008 total – 72.596; Baia de Cris 2009, total – 208.128 lei; Bretea 2008 si 2009 total – 25.635 lei; Luncoiu de Sus 2009 – 40.000 lei.

Domnule Tîmpãu, de ce nu recunoasteti cã situatia dezastruoasã în care se aflã judetul vi se datoreazã dumneavoastrã si PNL-ului? Aveti obligatia sã rãspundeti la urmãtoarele întrebãri:

– Stiti cã existã localitãti fãrã retea de apã – canal si electricitate?

– Câti bani au fost alocati pentru studii de fezabilitate sau pentru proiecte nerealizate, cum ar fi:

– Aeroportul de la Sãulesti (peste 150.000 de euro);

– Complexul Aqua Parc din Valea Jiului (peste 80.000 lei);

– Mica Autostradã Deva – Hunedoara (peste 150.000 euro);

– Amenajarea Consiliului Judetean Hunedoara (peste 4 miliarde de lei vechi);

– Investitiile în infrastructurã pentru turism durabil în zona Parâng (peste 100.000 lei);

– Deponeul Ecologic la Petrila (peste 25.000 lei);

– Dezvoltarea infrastructurii turistice în zona Montana înaltã (peste 345.000 lei);

– Câte contracte are „deputata hunedorenilor” cu Primãria Municipiului Hunedoara? Au fost fãcute precizãri cu referire la valoarea acestora?

– Când se va începe mutarea grupurilor 3 si 4 de la Cernavodã la Mintia, mãsurã propusã de PNL ca solutie pentru salvarea CEH?

– Care este termenul de finalizare a liniilor de troleibus sau autobus electric între Deva si Hunedoara, pe de o parte, si Petrosani si Uricani, pe de altã parte?

– Care este stadiul lucrãrilor la „Muzeul Satului Hunedorean”, unde institutia administrativã a judetului a plãtit în 2012 suma de 81.584,72 lei pentru un studiu de fezabilitate?

– Care este prejudiciul adus judetului Hunedoara de Compania Judeteanã de Drumuri?

– Cât de eficient este Parcul de Afaceri din Simeria? De ce acesta nu are nicio activitate?

– Cum s-a câstigat licitatia Parcului Industrial Cãlan?

– Care este prejudiciul adus de Compania de Turism înfiintatã de Consiliul Judetean Hunedoara?

– De ce municipiul resedintã de judet nu are deschidere la autostradã?

– De ce nu existã un pasaj care sã permitã cetãtenilor accesul în cartierul Grigorescu?

Acestea sunt doar câteva întrebãri la care trebuie sã dati rãspunsuri justificate!

Biroul de presã PSD

Advertisements