(P.E) Primul investitor adus de Dan Marinescu vine la Vulcan sãptãmâna viitoare

Dan Constantin Marinescu, candidatul independent pentru functia de primar al municipiului Vulcan ce se afla pe pozita 5 a buletinului de vot, a muncit pentru Vulcan si în campania electoralã. La sfârsitul fiecãrei sãptãmâni acesta a fost la Bucuresti unde a cãutat solutii pentru dezvoltarea comunitãtii Vulcanului. Dacã data trecutã acesta a fost la Ministerul Fondurilor europene pentru a cãuta solutii pentru Vulcan, la sfârsitul sãptãmânii trecute Marinescu a participat la mai multe întâlniri cu diplomati din diferite tari pentru a le vorbi despre Vulcan si a-i convinge cã Vulcanul este o solutie bunã de aduce investitori.

“Am participat la diverse întâlniri printre care una a fost la Clubul Diplomatilor din Bucuresti, unde am vorbit cu mai multi diplomati ai diferitelor ambasade aflate la Bucuresti. Am vorbit cu 3 ambasadori si cu mai multi diplomati reprezentanti ai unor tãri europene si nu numai care au ambasade în România. I-am invitat la o întrunire în Vulcan si majoritatea mi-au promis cã vor veni, însã statutul nu le permite sã facã campanie sau sã intervinã în politica altui stat si din acest motiv nu vor veni în aceastã sãptãmânã. Însã promit sã-i aduc cât mai curând posibil odatã ce campania se va termina si la aceastã întrunire vom identifica posibile solutii pentru a convinge oameni de afaceri din tãrile respective sã vinã si sã investeascã la noi. Nimeni nu te asteaptã sã vinã de bunã voie sã investeascã în orasul tãu dacã tu nu mergi sã-I tragi de mânecã si sã le oferi anumite facilitate pentru a-i determina sã facã investitii si locuri de muncã în orasul tãu. Existã deja un francez care intentioneazã sã deschidã o fabricã de mase plastice la noi în Valea Jiului, iar eu care am fost unul din cei care l-a convins sã vinã în Valea Jiului, încerc sã-l conving acum sã vinã la Vulcan. Va veni pe data de 6 si 7 Iunie la noi în Valea Jiului si domnul rector Radu Sorin vã poate confirma acest lucru”, a declarat Dan Marinescu, candidatul independent pentru functia de primar al municipiului Vulcan. Totodatã Marinescu ne-a spus cã vrea sã facã un program comun cu Universitatea Petrosani pentru a încerca sã aducã cât mai multi studenti la universitate, deoarece el considera cã aceasta joacã un rol important în dezvoltarea Vãii Jiului în general.

“În data de 16.06.2016, Universitatea Petrosani intentioneazã sã facã o întrunire cu oameni de afaceri din Valea Jiului în ideea de a promova un program pentru studenti. Am fost ieri la o întrunire cu domnul Rector Radu Sorin si cu domnul prorector Eduard  Edelhauser împreunã cu un prieten, om de afaceri de succes si am propus înfiintarea unei grupe de studenti pe care sã o specializãm în proiectare. Studentii vor fi învãtati cum sã proiecteze dupã care vor lucra pe anumite proiecte si vor fi plãtiti în acelasi timp. Practic esti plãtit sã înveti, iar la sfârsit te alegi cu o diplomã de calificare si cu experienta de muncã, un lucru pe care multi angajatori îl cer. În acelasi timp intentionez sã stabilesc niste inatlniri cu Universitatea si anumiti diplomati ai ambasadelor de pe alte continente în ideea de semna niste acorduri pentru studenti prin care tãrile respective sã poatã trimite student cãtre Universitatea Petrosani, o universitate de renume în România”, a mai spus sursa citatã.

Desi în plinã campanie Marinescu umbla zi de zi prin cartierele vulcanene pentru a discuta cu cetãtenii si pentru a le vorbi despre proiectele sale pentru Vulcan, acesta îsi face timp sã alerge si pe la capitalã pentru a bate pe la diverse usi în ideea de a cãuta solutii pentru Vulcan si pentru Valea Jiului.

Iar dacã lansarea acestuia a fost prin aducerea unor persoane de renume la Vulcan pentru seminarul “Dezvoltarea urbanã: oportunitatea fondurilor europene”, în ideea de a determina autoritãtile locale sã întocmeascã strategia de dezvoltare durabilã urbana pentru a deschide usa Vulcanului sã acceseze fonduri europene din bugetul UE 2014-2020 în special pe programele operationale POR si POCU, acum acesta joacã la un alt nivel încercând sã aducã investitori strãini sau pe reprezentantii acestora direct la Vulcan.

Monika BACIU