Oamenii vin după produsele de igienă de la UE

Peste 200 de pachete au fost distribuite deja la Petroșani, după ce a început operațiunea cu produsele de igienă venite din comunitatea europeană. Mulți dintre cei ce le-au luat spun că au nevoie de ele și că le vor folosi, ele fiind extrem de bine-venite, acum, în timplu pandemiei, când toată lumea are nevoie să se dezinfecteze.

Detergenți, șampoane și obviecte de igienă personală primesc cei care au venituri reduse de la primării. La Petroșani a început distribuirea celor 1.105 pachete încă de luni dimineață și, la prânz erau date deja cam 200 dintre ele. „ E foarte important. Eu mă bucur foarte mult. Sunt produse de igienă și sunt sigură că avem nevoie”, a spus o femeie care venise să ridice pachetul. „Am mai luat și e bine că ne-au folosit. E bine că ne dă și așa ceva”, a spus o altă femeie. O cutie cu astfel de produse de igienă din comunitatea europeană conține: 5 periuțe de dinți, 4 tuburi de pastă de dinți de 75 de ml, un săpun lichid (500 ml), șampon pentru copii (800 ml) – 1 bucată, șampon pentru adulți (500 ml) – 1 bucată și un detergent pentru rufe de aproape 2 kg.
Potrivit O.U.G. nr. 84/2020, persoanele care se încadrează în mai multe categorii beneficiază de produse de igienă.Tot acest act normativ arată și că persoanele care se prezintă să ridice produsele de igienă vor respecta măsurile instituite la nivel național, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19 (purtarea măștii de protecție, păstrarea distanței de siguranță etc.) și se vor supune unui triaj epidemiologic efectuat la intrarea în spațiul de distribuire a produselor.
Diana Mitrache