Oameni evacuați dintr-un bloc din cauza instalației electrice

L ocatarii blocului 26 din Cartierul 8 Martie al orașului Petrila au fost evacuați din locuințele lor, în noaptea de marți spre miercuri, din cauza fumului care s-a propagat pe casa scării. A luat foc instalația electrică de la intrarea în bloc și asta după miezul nopții. Imediat ce au simțit, oamenii au dat alarma.

Cel mai probabil, instalația electrică a fost suprasolicitată, noaptea fiind una dintre cele mai geroase de până acum, cu temperaturi ce au scăzut sub minus 20 C. „A luat foc. Nici nu știm de unde, firele astea s-au încins și au luat foc. Oamenii au pus radiatoare în priză. Blocul a mai luat foc și au mai fost improvizații. A fost frig. Am ieșit noaptea din case, dar nu a ajuns fumul până sus la etajul VIII”, a povestit unul dintre cei evacuați din casă.
„Nu avem curent. Mai durează. A luat foc și s-a degajat fum”, a spus un alt locatar de aici, care aștepta ca echipele de intervenție să monteze noi cabluri, un panou de distribuție nou și să facă legăturile pe casa scării.
„Nu știm de la ce a luat foc, dar am ieșit tot blocul afară, pe la ora 2,00. Și la ora 4,00 s-a terminat, că au venit pompierii”, au spus ceilalți locatari care și-au dus copiii pe unde au apucat, noaptea trecută. Instalația este una veche și aici nu este prima dată când se petrec astfel de evenimente nedorite. De această dată, echipele de la ENEL au venit să repare și să înlocuiască instalația care a luat foc. „Echipele de la ENEL sunt acolo. Am fost și eu la bloc și am constatat. Urmează să fie înlocuită instalația, care a fost suprasolicitată în noaptea care a fost una geroasă”, spune Vasile Jurca, primarul orașuilui Petrila.
Pompierii au intervenit în noaptea trecută cu o autospecială ce aparține Serviciului Voluntar de la Petrila, dar și cu o ambulanță de tip SMURD. În plus, cei de la Petroșani au ajuns acolo cu o autoscară, pentru situația în care era nevoie să fie evacuați oameni. Mai mult, acolo s-a deplasat și o autospeciașlă de la Serviciul din Baru și o ambulanță SMURD de la Lupeni, blocul fiind unul turn, cu mulți locatari.
Nu este, însă, pentru prima dată când acest bloc ia foc din cauza instalației electrice. În 2017 instalația electrică a luat foc pe casa scării și atunci s-a propagat până la etajele superioare.
Diana Mitrache