O formație de mineri cântă la Ziua porților deschise la parcurile eoliene

Reprezentanții minerilor din Valea Jiului sunt invitați la Ziua porților deschise la parcurile eoliene.

Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA), împreună cu Wind Europe si Renewable Energy School of Skills (RESS), cel mai mare centru de pregătire pentru surse regenerabile din Sud-Estul Europei, organizează pe 24 Septembrie 2021, evenimentul, deja tradițional, WIND OPEN DAY– Ziua Porților deschise la Parcurile Eoliene din România.
In cadrul WIND OPEN DAY editia a 4 a, la deschiderea RenewAcad si la vizitarea parcurilor eoliene ale EGPR si Monsson, au fost invitați reprezentanți ai ministerelor direct implicate în tranziția energetică, alaturi de reprezentanti ai
minerilor din Valea Jiului,
studenti ai SIER Tineret si jurnaliști. Un moment inedit din program va fi prestația unui grup muzical din Valea Jiului, format din mineri de la exploatarile miniere Livezeni si Lonea, al carui solist a fost instruit la centrul RESS.
Atunci, va avea loc inaugurarea RenewAcad – Centrul de Consiliere și Reconversie Profesională Pentru Surse Regenerabile de Energie, la RESS, in Constanța. RenewAcad, centru de pregătire și formare profesională, va recalifica mineri și personal din sectorul carbonifer românesc pentru a deveni specialiști în domeniul energiei regenerabile și distribuției de
electricitate. În primii 5 ani, peste 3.000 de mineri vor beneficia de cursuri de instruire. Proiectul a fost salutat de către Platforma Comisiei Europene Coal Regions in Transition și face parte din demersurile noastre de a identifica cele mai bune soluții și idei pentru ca România să devină un câștigător al tranziției energetice și mai ales un beneficiar al echității acestui proces.
Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA)
este una dintre cele mai active organizații din domeniul
regenerabilelor pe piața românească și participă din anul 2008, în mod activ și constructiv, la procesul de transformare a pieței energetice românești.
Monika BACIU