[ O asociație din Alba, gestionează problema maidanezilor din Petrila ]

C ontract pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Autoritățile locale de la Petrila au încheiat un contract pentru gestionarea câinilor fără stăpân.

O firmă din județul Alba va presta serviciile. Numărul maidanezilor a crescut alaramant pe străzile din Valea Jiului. Autoritățile locale caută să gestioneze problema pentru ca localnicii să fie în siguranță.
Astfel municipalitatea din Petrila a încheiat un contract în valoare de 31.500 de lei cu o societate din Alba.
”Adapost privat autorizat, servicii de gestionare a cainilor fara stapan, capturare, transport, adapostire, hranire, adapare, curatenie, identificare, examinare clinica zilnica, deparazitare interna, deparazitare externa, vaccinare antirabica, microcipare caini adoptati si introducere in R.E.C.S., sterilizare caini revendicati, adoptati si adoptati la distanta, lunar, eutanasiere, incinerare cadavre eutanasiate. Daca in cursul unei luni calendaristice in urma solicitarii pentru efectuarea capturarii achizitorul nu permite prestatorului efectuarea actiunilor de capturare, s-au la 2 actiuni de capturare nu se captureaza nici un caine fara stapan achizitorul va achita o taxa de mentenanta echivalenta cu costul a 2 capete de caini fara stăpân”, arată descrierea firmei.
Aceeași societate din Alba Iulia are un contract și cu Primăria Lupeni.
Monika BACIU