Nu vrea nimeni Brãdetul?!

Lucrãrile la zona de agrement de la Brãdet sunt pe ultima sutã de metri, însã, nimeni nu vrea sã preia domeniul de agrement. Administratia localã spune cã va trebui sã punã acolo pazã si sã gãseascã oameni interesati sã preia activitatea cabanei, iar pânã acum nu s-au înscris doritori.

Zona de agrement a fost reabilitatã si lucrãrile sunt pe ultima sutã de metri, însã,autoritãtile locale se confruntã cu o situatie fãrã precedent. Nimeni nu e interesat sã gestioneze activitatea de acolo si nici nu se stie cum va fi organizatã paza obiectivului turistic. „Constructorul va finaliza lucrãrile la sfârsit de septembrie, însã, administrarea celor 15.600 de metri pãtrati din domeniul public si administrat de Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public si Privat (SPADPP). Primãria intentioneazã sã gãseascã un investitor sã administreze si sã întretinã aceastã bazã. Ea va arãta foarte bine si, la momentul actual nu e nimeni interesat sã preia domeniul. Noi asteptãm orice cerere si oricine vine e binevenit si vom supune intentia spre aprobare în Consiliul Local”, a declarat Lucian Dragomir, sef SPADPP.

Amenajarea spatiului aflat la aproximativ un km de centrul municipiului Petrosani, cu scopul de a crea un loc de agrement, a costat peste 9,6 milioane de lei, din care 6.244 lei sunt din fonduri europene. Restul sunt bani de la Guvern si o micã parte e contributia localã. Totul face parte din proiectul amplu de amenajare al centrului civic al orasului si va fi gata în scurt timp.

Zona a fost lãsatã în ultimii ani în paraginã si doar nostalgicii mai îndrãzneau sã urce, un km din centrul Petrosaniului, pentru a vedea ruinele unui loc care cândva aduna sute de oameni la cabana Brãdet. Spatiul era destinat petrecerii timpului în aer liber, iar acum va fi redat acelorasi activitãti.

Diana Mitrache